A tiramisu recept első lépésként az instant kávét feloldjuk forró vízben, majd átöntjük egy tálba, hogy könnyebben kihűljön és adunk hozzá a receptben szereplő cukormennyiségből kb. 2 evőkanálnyit.
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgájához adjuk a maradék cukor felét és fehéredésig habosítjuk. A fehérjét tiszta habverővel elkezdjük felverni egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a maradék cukrot és kemény habbá verjük.
A cukros tojássárgáját alaposan elkeverjük a mascarponéval, majd mehet hozzá a tojásfehérjehab fele, amivel fellazítjuk a sárgájás részt, ezután lazán beleforgatjuk a hab másik felét is, ügyelve, hogy ne törjük össze a habot.
Már csak az összeállítás maradt hátra. A tálba rakunk egy kisebb adag krémet és elegyengetjük. A babapiskótákat 2-3 másodpercre a kávéba mártjuk és rásorakoztatjuk őket a krémre. Majd újra jön egy adag mascarponés krémréteg, rá két sor babapiskóta, és az egészet krémmel zárjuk.
bUtolsó lépésként megszórjuk egy nagy adag kakaóporral és hűtőbe rakjuk legalább 3 órára, de a legjobb egy egész éjszakát pihentetni, hogy jól összeérjenek az ízek.
Ígykészülalegfinomabbtiramisu
Olaszul a „tirami sú” azt jelenti, hogy „dobj fel”, ezt úgy értelmezhetjük, hogy a benne lévő kávé kicsit felpörgeti a fogyasztóját. Szóval készítettünk egy finom kávét, megmártottuk benne a babapiskótákat és összeállítottuk a kedvenc édességünket. Krémes, habos, édes, tökéletes, akárcsak a mangós verziónk.
A legfinomabb tiramisu krémes, habos, édes és nem kell hozzá sütő, egyszóval tökéletes. Készítsd el ezt az egyszerű, mascarponés tiramisu receptet otthon, és varázsold Olaszország ízeit a tányérodra!
Hozzávalók
Elkészítés
A tiramisu recept első lépésként az instant kávét feloldjuk forró vízben, majd átöntjük egy tálba, hogy könnyebben kihűljön és adunk hozzá a receptben szereplő cukormennyiségből kb. 2 evőkanálnyit.
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgájához adjuk a maradék cukor felét és fehéredésig habosítjuk. A fehérjét tiszta habverővel elkezdjük felverni egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a maradék cukrot és kemény habbá verjük.
A cukros tojássárgáját alaposan elkeverjük a mascarponéval, majd mehet hozzá a tojásfehérjehab fele, amivel fellazítjuk a sárgájás részt, ezután lazán beleforgatjuk a hab másik felét is, ügyelve, hogy ne törjük össze a habot.
Már csak az összeállítás maradt hátra. A tálba rakunk egy kisebb adag krémet és elegyengetjük. A babapiskótákat 2-3 másodpercre a kávéba mártjuk és rásorakoztatjuk őket a krémre. Majd újra jön egy adag mascarponés krémréteg, rá két sor babapiskóta, és az egészet krémmel zárjuk.
bUtolsó lépésként megszórjuk egy nagy adag kakaóporral és hűtőbe rakjuk legalább 3 órára, de a legjobb egy egész éjszakát pihentetni, hogy jól összeérjenek az ízek.

Egy falat ebből a selymes tiramisuból, és máris Róma egy napfényes kávézójában érezheted magad. Hűtsd be pár órára, szórd meg jó adag kakaóval, és garantáltan minden vendég a receptet fogja kérni tőled!
Ezek a tiramisu receptek is érdekelhetnek:
Ha tetszett az így készül a legfinomabb tiramisu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



