A nokedli recept első lépésként enyhén sós vizet forralunk egy lábasban. Fontos, hogy a víz már forrjon, mire bekeverjük a nokedlit, mert ha túl sokat áll a tészta, bekeményedik, és akkor már messze nem lesz tökéletes a végeredmény.
A tésztához egy tálba szórjuk a lisztet, a közepébe csinálunk egy mélyedést. A tojásokat egy másik tálban kikeverjük a vízzel, a sóval és beleöntjük a mélyedésbe.
Gyors, határozott mozdulatokkal kikeverjük a masszát. Tényleg csak addig keverjük, amíg elvegyülnek az alapanyagok. Akkor jó a masszánk, ha egy fakanalat elhúzunk benne és a tészta szép lassan záródik össze mögötte.
Egy nokedliszaggató segítségével beleszaggatjuk a gyöngyöző vízbe a tésztát, és miközben fő, folyamatosan kevergetjük, hogy ne álljanak össze, hanem szép különálló galuskákat kapjunk. Amennyiben nincs speckó szaggatónk, deszkára teszünk egy kisebb adag tésztát és a kés életlen felével, minél gyorsabban beleszaggatjuk a vízbe.
3-4 perc főzés után egy szűrőlapát segítségével kiemeljük a vízből a megfőtt nokedliket és egy kevés olajjal meglocsoljuk, majd átkeverjük, hogy ne álljanak össze tálalásig. Ezután már falhatjátok is!
Ígylesztökéletesanokedli
Imádjuk magában, tojásosan vagy köretként: ez a nokedli, aka galuska. :)
A nokedli az egyik legnépszerűbb magyar köret, amely lágy, apró tésztagombócokból készül, és szinte minden főétel mellé tökéletes. Egyszerű alapanyagokból készül, mégis igazi comfort food élményt nyújt.
Hozzávalók
Elkészítés
A nokedli recept első lépésként enyhén sós vizet forralunk egy lábasban. Fontos, hogy a víz már forrjon, mire bekeverjük a nokedlit, mert ha túl sokat áll a tészta, bekeményedik, és akkor már messze nem lesz tökéletes a végeredmény.
A tésztához egy tálba szórjuk a lisztet, a közepébe csinálunk egy mélyedést. A tojásokat egy másik tálban kikeverjük a vízzel, a sóval és beleöntjük a mélyedésbe.
Gyors, határozott mozdulatokkal kikeverjük a masszát. Tényleg csak addig keverjük, amíg elvegyülnek az alapanyagok. Akkor jó a masszánk, ha egy fakanalat elhúzunk benne és a tészta szép lassan záródik össze mögötte.
Egy nokedliszaggató segítségével beleszaggatjuk a gyöngyöző vízbe a tésztát, és miközben fő, folyamatosan kevergetjük, hogy ne álljanak össze, hanem szép különálló galuskákat kapjunk. Amennyiben nincs speckó szaggatónk, deszkára teszünk egy kisebb adag tésztát és a kés életlen felével, minél gyorsabban beleszaggatjuk a vízbe.
3-4 perc főzés után egy szűrőlapát segítségével kiemeljük a vízből a megfőtt nokedliket és egy kevés olajjal meglocsoljuk, majd átkeverjük, hogy ne álljanak össze tálalásig. Ezután már falhatjátok is!

előkészítési idő: 5 perc
főzési idő: 5 perc
összesen: 10 perc
Tudtad, hogy a nokedli eredetileg Németország területéről származik, és a “Spätzle” magyar változata? A tojásban és lisztben gazdag tészta kiváló fehérjeforrás, ráadásul könnyen emészthető szénhidrátot biztosít a szervezetnek. Próbáld ki frissen, vajjal megforgatva, vagy paprikás ételek mellé.
Próbáld ki ezeket a nokedlis kajákat:
Ha tetszett az így lesz tökéletes a nokedli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



