A bolognai spagetti a világ egyik legegyszerűbb kajája, mégis sokan készítik porból. Egy olyan receptet mutatunk, ami szerintünk TÖKÉLETES, de persze ha nektek már megvan a jól bevált változatotok, amit az egész család imád, miattunk ne változtassatok rajta.
Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzádobjuk a lereszelt sárgarépát és angol zellert és együtt pirítjuk őket: ez a soffritto. Amikor már kicsit oda is kapott, hozzáadjuk a darált húst, “fehéredésig” pirítjuk, majd a vörösbor és a passzírozott paradicsom következik.

Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval, hozzáadjuk a babérlevelet, a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet és a rozmaringot, és opcionálisan kevés Worcester-szószt is. Felöntjük a vízzel, és alacsony lángon egy órán át rotyogtatjuk. Titkos hozzávalóként beleöntjük a tejet, és még 10 percig főzzük. Tökéletes, al dentére főtt tésztán tálaljuk, reszelt parmezánnal!
