Alapreceptek

Indiaipadlizsánkrémnaanchipsszel

Indiai padlizsánkrém naanchipsszel

Hozzávalók
50 g
vaj
A padlizsánkrémhez
3 db
padlizsán
2 fej
lilahagyma
6 - 7 szem
koktélparadicsom
1 csokor
friss koriander
olívaolaj
1 db
lime leve
2 tk
őrölt kömény
2 tk
őrölt koriander
6 gerezd
fokhagyma
4 cm-es
friss gyömbér
só, bors
A naan chips-hez
150 g
liszt
1 tk
szárított élesztő
75 ml
meleg víz
1 mk
2 ek
natúr joghurt
1 ek
olvasztott vaj
1 ek
nigella (feketehagymamag)
A chips lekenéséhez
1 tk
1 gerezd
fokhagyma

Elkészítés
A naanhoz a vízben elkeverjük az élesztőt és az összes többi hozzávalóval jól összegyúrjuk. Folpackkal lefedjük és fél órát hagyjuk meleg helyen kelni. Ezután 6 egyenlő gombócot formázunk belőle, rárakjuk egy deszkára, konyharuhával letakarjuk és még fél órát hagyjuk kelni. Ha picit megkelt, lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk.
Egy gyorsforralóban a chips lekenéséhez felolvasztjuk a vajat és belerakjuk a sót, majd belereszeljük a fokhagymát, elzárjuk. Egy serpenyőt közepesen felmelegítünk, beletesszük egyesével a naant és gyorsan lefedjük. Kb. 3 percig sütjük így, amíg a felületén hólyagok keletkeznek, az alja pedig elkezd barnulni. Csipesszel óvatosan megfordítjuk és a sült felületét bekenjük a fokhagymás olvasztott vajjal. További 1 percig sütjük, majd kiszedjük és a másik felét is megkenjük vajjal.  Mindegyiket 6 cikkre vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Megkenjük mindegyiket a maradék olvasztott vajjal és 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
A padlizsánkrémhez a padlizsánokat, koktélparadicsomot elfelezzük és rárakjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire. Melléjük dobáljuk az egyik negyedbe vágott lilahagymát is. Meglocsoljuk őket egy kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. 4 gerezd fokhagymát alufóliába csomagolunk úgy, hogy rajta hagyjuk a héját. 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd kivesszük és hagyjuk pár percet hűlni. A másik lilahagymát apróra vágjuk és egy evőkanál olajon puhára pároljuk. Megszórjuk az őrölt fűszerekkel, alaposan elkeverjük, majd elzárjuk. Egy aprítógépbe rakjuk az apróra vágott gyömbérrel együtt. 6 evőkanál olajjal és a lime levével jól lepürésítjük. Ezután belerakjuk a megsült zöldségeket: a padlizsánt, hagymát, paradicsomot és a héjából kinyomkodott fokhagymát. Megszórjuk az apróra vágott friss korianderrel, sózzuk, borsozzuk, majd jól lepürésítjük. A ropogósra sült naant a padlizsánkrém mellé tálaljuk.
Ha tetszett a padlizsánkrém receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Bár egy kicsit hosszadalmasnak tűnhet ez a recept, de mindenképpen megéri a chips a fáradozást! Brutál finom, és a fűszeres padlizsánkrém kifejezetten passzol hozzá! Nemcsak előétel, hanem friss zöldségekkel akár főétel is lehet.

Hozzávalók

4 főre
50 g
vaj
A padlizsánkrémhez
3 db
padlizsán
2 fej
lilahagyma
6 - 7 szem
koktélparadicsom
1 csokor
friss koriander
olívaolaj
1 db
lime leve
2 tk
őrölt kömény
2 tk
őrölt koriander
6 gerezd
fokhagyma
4 cm-es
friss gyömbér
só, bors
A naan chips-hez
150 g
liszt
1 tk
szárított élesztő
75 ml
meleg víz
1 mk
2 ek
natúr joghurt
1 ek
olvasztott vaj
1 ek
nigella (feketehagymamag)
A chips lekenéséhez
1 tk
1 gerezd
fokhagyma
A naanhoz a vízben elkeverjük az élesztőt és az összes többi hozzávalóval jól összegyúrjuk. Folpackkal lefedjük és fél órát hagyjuk meleg helyen kelni. Ezután 6 egyenlő gombócot formázunk belőle, rárakjuk egy deszkára, konyharuhával letakarjuk és még fél órát hagyjuk kelni. Ha picit megkelt, lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk.
Egy gyorsforralóban a chips lekenéséhez felolvasztjuk a vajat és belerakjuk a sót, majd belereszeljük a fokhagymát, elzárjuk. Egy serpenyőt közepesen felmelegítünk, beletesszük egyesével a naant és gyorsan lefedjük. Kb. 3 percig sütjük így, amíg a felületén hólyagok keletkeznek, az alja pedig elkezd barnulni. Csipesszel óvatosan megfordítjuk és a sült felületét bekenjük a fokhagymás olvasztott vajjal. További 1 percig sütjük, majd kiszedjük és a másik felét is megkenjük vajjal.  Mindegyiket 6 cikkre vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Megkenjük mindegyiket a maradék olvasztott vajjal és 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
A padlizsánkrémhez a padlizsánokat, koktélparadicsomot elfelezzük és rárakjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire. Melléjük dobáljuk az egyik negyedbe vágott lilahagymát is. Meglocsoljuk őket egy kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. 4 gerezd fokhagymát alufóliába csomagolunk úgy, hogy rajta hagyjuk a héját. 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd kivesszük és hagyjuk pár percet hűlni. A másik lilahagymát apróra vágjuk és egy evőkanál olajon puhára pároljuk. Megszórjuk az őrölt fűszerekkel, alaposan elkeverjük, majd elzárjuk. Egy aprítógépbe rakjuk az apróra vágott gyömbérrel együtt. 6 evőkanál olajjal és a lime levével jól lepürésítjük. Ezután belerakjuk a megsült zöldségeket: a padlizsánt, hagymát, paradicsomot és a héjából kinyomkodott fokhagymát. Megszórjuk az apróra vágott friss korianderrel, sózzuk, borsozzuk, majd jól lepürésítjük. A ropogósra sült naant a padlizsánkrém mellé tálaljuk.
Ha tetszett a padlizsánkrém receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett az Indiai padlizsánkrém naanchipsszel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept