Tészták

Meegoreng,alegjobbindonéztészta

Mee goreng, a legjobb indonéz tészta

Hozzávalók
3 db
tojás
olaj
só, bors
100 g
sertéscomb
2 gerezd
fokhagyma
2 db
kis piros chili + pár karika a tálaláshoz
300 g
kínai kel
100 g
tisztított garnéla
5 ek
szójaszósz
3 ek
sötét szójaszósz
1 ek
ketchup
1 tk
rákpaszta
1 mk
őrölt chili
2 tk
szezámolaj
1 db
lime
200 g
goreng tészta
5 szál
újhagyma

Elkészítés

A tojást villával felverjük, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon, egy magas falú serpenyőben omlettet sütünk belőle. Kiszedjük, felszeleteljük, félrerakjuk. Ugyanabban a serpenyőben 2 evőkanál olajon magas hőfokon elkezdjük pirítani a vékonyan felszeletelt sertéshúst. Ha már szép színt kapott, rádobjuk a felszeletelt chilit és fokhagymát. Pár percig együtt pirítjuk őket.

Közben vékonyan felszeleteljük a kínai kelt. Egy kis tálban összekeverjük a rákpasztát, szójaszószokat, ketchupot, őrölt chilit, szezámolajat és a lime kifacsart levét. A sertéshúsra rádobjuk a garnélát és ha rózsaszínre váltott a színe, beletesszük a kelt. Miután picit összeesett, a tésztát is hozzáadjuk és felöntjük a mártással. Jó alaposan összeforgatjuk. Megborsozzuk, ha kell, sózzuk (de óvatosan, mert a szójaszósz és a rákpaszta is sós!). Az omlettet és a vékonyra szeletelt újhagymát is beledobjuk. További 2 percig pirítjuk, majd elzárjuk. Friss chilivel megszórva tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Az a jó az ázsiai tésztákban, hogy rengeteg ízt tartalmaznak a különböző szószoknak, a rengeteg lime-nak és chilinek köszönhetően. Ne ijedjetek meg, ha egy recept halszószt vagy rákpasztát tartalmaz, mert tényleg csak egy plusz ízt ad az egésznek és nem lesz egyáltalán halas, mint pl. ez az indonéz tészta sem! :D

Hozzávalók

2 főre
3 db
tojás
olaj
só, bors
100 g
sertéscomb
2 gerezd
fokhagyma
2 db
kis piros chili + pár karika a tálaláshoz
300 g
kínai kel
100 g
tisztított garnéla
5 ek
szójaszósz
3 ek
sötét szójaszósz
1 ek
ketchup
1 tk
rákpaszta
1 mk
őrölt chili
2 tk
szezámolaj
1 db
lime
200 g
goreng tészta
5 szál
újhagyma

A tojást villával felverjük, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon, egy magas falú serpenyőben omlettet sütünk belőle. Kiszedjük, felszeleteljük, félrerakjuk. Ugyanabban a serpenyőben 2 evőkanál olajon magas hőfokon elkezdjük pirítani a vékonyan felszeletelt sertéshúst. Ha már szép színt kapott, rádobjuk a felszeletelt chilit és fokhagymát. Pár percig együtt pirítjuk őket.

Közben vékonyan felszeleteljük a kínai kelt. Egy kis tálban összekeverjük a rákpasztát, szójaszószokat, ketchupot, őrölt chilit, szezámolajat és a lime kifacsart levét. A sertéshúsra rádobjuk a garnélát és ha rózsaszínre váltott a színe, beletesszük a kelt. Miután picit összeesett, a tésztát is hozzáadjuk és felöntjük a mártással. Jó alaposan összeforgatjuk. Megborsozzuk, ha kell, sózzuk (de óvatosan, mert a szójaszósz és a rákpaszta is sós!). Az omlettet és a vékonyra szeletelt újhagymát is beledobjuk. További 2 percig pirítjuk, majd elzárjuk. Friss chilivel megszórva tálaljuk.

Ha tetszett a Mee goreng, a legjobb indonéz tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept