Egy nagy keverőtálban összekeverjük a kenyér száraz hozzávalóit: a liszteket, sót, szódabikarnónát. Majd egy másik edényben az írót, tojást és az olvasztott vajat. A két egyveleget alaposan összekeverjük (úgy, hogy az írós keverékből hagyunk egy evőkanálnyit) és nagyjából egy cipó alakú kenyeret formázunk belőle, amit egy tepsire rakunk.
Felül egy picit bevágjuk a tetejét kereszt alakban és lekenjük a megmaradt íróval. Megszórjuk a zabpehellyel és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Az egész kenyér nagyon rusztikus lesz, egyáltalán nem egyenletes a felülete és valószínű, hogy a sütés végére kicsit megreped, de ilyennek kell lennie. A héja iszonyú ropogós a belseje pedig omlós az író miatt. Zacskóban akár 3-4 napig is eláll.




