Húsételek

Jamaicaijerkcsirke

Jamaicai jerk csirke

Hozzávalók
A húshoz
1 csokor
újhagyma
2 gerezd
fokhagyma
2
cm-nyi friss gyömbér
só, bors
1.5 tk
szerecsendió
1 tk
fahéj
1.5 tk
szegfűbors
4 tk
habanero chilipehely
1 ek
barna cukor
1 db
lime leve
3 ek
szójaszósz
2 ek
olaj
4 - 5 ág
friss kakukkfű
1 db
csirkemell
Az édesburgonyához
2 db
édesburgonya
(nagyobb)
2 csomag
édesburgonya fűszerkeverék
4 - 5 ek
olaj
A mártogatóshoz
150 g
natúr joghurt
1 db
lime héja
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 nagy csokor
friss koriander

Elkészítés

Egy mozsárban vagy aprítógépben pépesre zúzzuk az apróra vágott újhagymát, fokhagymát és gyömbért. Ezután egy nagy keverőtálba tesszük, összekeverjük az összes többi hozzávalóval, és a felszeletelt csirkét ebben marináljuk legalább fél órát. Ezután közepes hőmérsékleten elkezdjük sütni a grillen, majd a vége felé magasabb hőmérsékleten fejezzük be a sütést. 

Az édesburgonyát megpucoljuk, fél cm vastag szeletekre vágjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval. Ezt is közepes hőmérsékleten kezdjük el sütni a grillen, majd jól rápirítunk a vége felé. 

A mártogatóshoz felaprítjuk a koriandert, a fokhagymát lezúzzuk és a többi hozzávalóval összekeverjük. A sült húst a krumplival és ezzel a mártogatóssal tálaljuk.

Jamaicai jerk csirke

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Nagyon gyorsan elkészülő csirkés grillkaja, egy intenzív páccal. Ha szeretitek, csináljatok hozzá egy jó kis görög salátát, de így is abszolút megállja a helyét! A chilit pedig kedvetek szerint adagolhatjátok, ez most közepesen erős lett.

Hozzávalók

4 főre
A húshoz
1 csokor
újhagyma
2 gerezd
fokhagyma
2
cm-nyi friss gyömbér
só, bors
1.5 tk
szerecsendió
1 tk
fahéj
1.5 tk
szegfűbors
4 tk
habanero chilipehely
1 ek
barna cukor
1 db
lime leve
3 ek
szójaszósz
2 ek
olaj
4 - 5 ág
friss kakukkfű
1 db
csirkemell
Az édesburgonyához
2 db
édesburgonya
(nagyobb)
2 csomag
édesburgonya fűszerkeverék
4 - 5 ek
olaj
A mártogatóshoz
150 g
natúr joghurt
1 db
lime héja
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 nagy csokor
friss koriander

Egy mozsárban vagy aprítógépben pépesre zúzzuk az apróra vágott újhagymát, fokhagymát és gyömbért. Ezután egy nagy keverőtálba tesszük, összekeverjük az összes többi hozzávalóval, és a felszeletelt csirkét ebben marináljuk legalább fél órát. Ezután közepes hőmérsékleten elkezdjük sütni a grillen, majd a vége felé magasabb hőmérsékleten fejezzük be a sütést. 

Az édesburgonyát megpucoljuk, fél cm vastag szeletekre vágjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval. Ezt is közepes hőmérsékleten kezdjük el sütni a grillen, majd jól rápirítunk a vége felé. 

A mártogatóshoz felaprítjuk a koriandert, a fokhagymát lezúzzuk és a többi hozzávalóval összekeverjük. A sült húst a krumplival és ezzel a mártogatóssal tálaljuk.

Jamaicai jerk csirke

Ha tetszett a Jamaicai jerk csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept