Szendvics

Janiajánlata:Zsötemburgerv2.0

Jani ajánlata: Zsötemburger v2.0

Hozzávalók
2 db
hamburgerzsömle
300 g
bőr nélküli lazacfilé
100 g
liszt
100 g
pankómorzsa a panírozáshoz
2 db
tojás
olaj a sütéshez
A sáfrányos majonézhez
1
kis csomag sáfrány
3 db
tojás
500 ml
olaj
1 ek
barna cukor
1 ek
mustár
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
Jani vágykeltő káposztasalátájához
1 szál
zellerszár
100 g
fejes káposzta
150 g
majonéz
2 ek
almaecet
2 ek
barna cukor
50 g
mandula
1 mk
tört chili
Az avokádó salsához
1 db
avokádó
100 g
koktélparadicsom
1 fej
lilahagyma
75 ml
olívaolaj
0.5 db
lime leve
0.5 csokor
koriander
só, bors

Elkészítés
A majonézhez a sáfrányt meleg vízbe beáztatjuk. Egy botmixer keverőedényébe beleöntjük az olajat, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a fokhagymát, a cukrot, a mustárt és sózzuk, borsozzuk. Alulról indítva a botmixerrel, alaposan összedolgozzuk, amíg létre nem jön az emulzió, majd lassan felhúzzuk a mixert, amíg a teljes edényben ki nem alakul a majonéz. Lecsöpögtetjük a sáfrányt, és hozzákeverjük, ha szükséges, a végén még sózzuk.
Zsötemburger elkészítése
A káposztasalátához felcsíkozzuk a káposztát, és felkockázzuk a zellert. A mandulát megpirítjuk, majd aprítóban porítjuk. A majonézhez hozzákeverjük a cukrot, az almaecetet, a chilit és a mandulát, majd összekeverjük a száraz összetevőkkel.A salsához a kimagozott és meghámozott avokádót kockázzuk, így teszünk a paradicsommal és a lilahagymával is. A koriandert apróra vágjuk, és mindent összekeverünk az olajjal és a lime levével, végül sózzuk, borsozzuk.
Zsötemburger tálalása
A lazacot apróra vágjuk, ha kell aprítót is használhatunk, majd nedves kézzel kipogácsázzuk, és 10 percre bedobjuk a mélyhűtőbe, hogy ne essen szét. Ezután klasszikus módon lisztbe, majd tojásba forgatjuk, végül panko morzsába panírozzuk, és 160-170 fokos olajban 6-8 perc alatt, időnként forgatva, megsütjük.A zsemlét félbevágjuk és mindkét belső felét megpirítjuk.
Zsötemburger salátával
A pirult zsömle alját megkenjük a sáfrányos majonézzel, erre jön egy adag káposztasaláta, majd a rántott lazacpogácsa. Erre kanalazunk az avokádó salsából, és a zsömle tetejét is megkenjük a sáfrányos majonézzel - így el is készültünk a Zsötemburger 2019-es verziójával!

www.streetkitchen.hu

A szerelem zsömlébe zárva érkezik, és a szánkig nem is fékezik! Egy öt éves klasszikus Street Kitchen burgert dolgoztunk fel újra, de a lényeg ebben is megmaradt: afrodiziákumokkal jól megpakoltuk, hogy rendben menjenek Valentin nap estéjén a dolgok. ;)

Hozzávalók

2 személyre
2 db
hamburgerzsömle
300 g
bőr nélküli lazacfilé
100 g
liszt
100 g
pankómorzsa a panírozáshoz
2 db
tojás
olaj a sütéshez
A sáfrányos majonézhez
1
kis csomag sáfrány
3 db
tojás
500 ml
olaj
1 ek
barna cukor
1 ek
mustár
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
Jani vágykeltő káposztasalátájához
1 szál
zellerszár
100 g
fejes káposzta
150 g
majonéz
2 ek
almaecet
2 ek
barna cukor
50 g
mandula
1 mk
tört chili
Az avokádó salsához
1 db
avokádó
100 g
koktélparadicsom
1 fej
lilahagyma
75 ml
olívaolaj
0.5 db
lime leve
0.5 csokor
koriander
só, bors
A majonézhez a sáfrányt meleg vízbe beáztatjuk. Egy botmixer keverőedényébe beleöntjük az olajat, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a fokhagymát, a cukrot, a mustárt és sózzuk, borsozzuk. Alulról indítva a botmixerrel, alaposan összedolgozzuk, amíg létre nem jön az emulzió, majd lassan felhúzzuk a mixert, amíg a teljes edényben ki nem alakul a majonéz. Lecsöpögtetjük a sáfrányt, és hozzákeverjük, ha szükséges, a végén még sózzuk.
Zsötemburger elkészítése
A káposztasalátához felcsíkozzuk a káposztát, és felkockázzuk a zellert. A mandulát megpirítjuk, majd aprítóban porítjuk. A majonézhez hozzákeverjük a cukrot, az almaecetet, a chilit és a mandulát, majd összekeverjük a száraz összetevőkkel.A salsához a kimagozott és meghámozott avokádót kockázzuk, így teszünk a paradicsommal és a lilahagymával is. A koriandert apróra vágjuk, és mindent összekeverünk az olajjal és a lime levével, végül sózzuk, borsozzuk.
Zsötemburger tálalása
A lazacot apróra vágjuk, ha kell aprítót is használhatunk, majd nedves kézzel kipogácsázzuk, és 10 percre bedobjuk a mélyhűtőbe, hogy ne essen szét. Ezután klasszikus módon lisztbe, majd tojásba forgatjuk, végül panko morzsába panírozzuk, és 160-170 fokos olajban 6-8 perc alatt, időnként forgatva, megsütjük.A zsemlét félbevágjuk és mindkét belső felét megpirítjuk.
Zsötemburger salátával
A pirult zsömle alját megkenjük a sáfrányos majonézzel, erre jön egy adag káposztasaláta, majd a rántott lazacpogácsa. Erre kanalazunk az avokádó salsából, és a zsömle tetejét is megkenjük a sáfrányos majonézzel - így el is készültünk a Zsötemburger 2019-es verziójával!

Ha tetszett a Jani ajánlata: Zsötemburger v2.0 receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept