A hús elkészítése
A joghurtos bulgurpiláfhoz először elkészítjük a borjút. Egy közepes méretű edényben, a közepesnél kicsit erősebb lángon olajat hevítünk, majd rádobjuk az apró kockákra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, és üvegesre pároljuk. Mikor összeesett a hagyma, hozzátesszük a kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockákra vágott borjút, és további 2 percig pirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi, majd ha felforrt, sózzuk, borsozzuk, és folyamatosan pótolva a folyadékot, elkezdjük főzni a húst. Mikor elpárolgott róla a folyadék, azt mindig pótoljuk. Fontos, hogy folyamatosan ellenőrizzük a húst, és az utolsó felöntésnél arra törekedjünk, hogy mire megpuhul, a lehető legkevesebb folyadék maradjon vissza.
Míg puhul a hús, elkészítjük a bulgurt. Egy edényben 30 ml olajat hevítünk, beleszórjuk a bulgurt, majd kb. 1 percig pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, majd ha elpárolgott, hozzáadjuk a vizet, megsózzuk, és puhára főzzük. Amikor megpuhult, hozzákeverjük a zöldborsót, és lefedjük. A keletkező gőz épp elegendő, hogy annyira megpuhuljon benne a borsó, amennyire nekünk szükséges.
A bulgurköret elkészítése
A cukkinit és a répát felszeleteljük úgy, mintha ki akarnánk őket hegyezni. Ezt úgy érjük el, hogy 45 fokban mindig fordítunk egyet a zöldségen, és picit ferdén vágjuk. Egy serpenyőben 10 ml olajat hevítünk, kb. 2-3 perc alatt megpirítjuk rajta a cukkinit és a répát, majd ezt is a bulgurhoz adjuk, és ismét lefedjük. A szárzellert kb. 0,5 cm-es darabokra vágjuk, végül ezt is hozzákeverjük a bulgurhoz.
Ha esetleg sok folyadék maradt a bulgur alatt, akkor átszűrjük a zöldségekkel együtt, majd hozzákeverjük a húshoz. Belefacsarjuk a citrom levét, majd tányérra szedjük. Nyakon öntjük egy adag joghurttal, reszelünk rá a citrom héjából, és megszórjuk aprított petrezselyemmel.

Ezeket is nézd meg:
Török köfte fejedelmi piláffal és tavaszi padlizsánsalátával