Gluténmentes
Vega
Hozzávalók
- 0.25 fej lila káposzta
- 0.25 fej kelkáposzta
- 0.25 fej fehér káposzta
- olaj
- só, bors
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 csipet fokhagymapor
A mártogatóshoz
- 1 csokor friss petrezselyem
- 200 g joghurt
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
Hozzávalók
- 0.25 fej lila káposzta
- 0.25 fej kelkáposzta
- 0.25 fej fehér káposzta
- olaj
- só, bors
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 csipet fokhagymapor
A mártogatóshoz
- 1 csokor friss petrezselyem
- 200 g joghurt
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
A káposztákat egyesével 3 cikkbe vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Minden oldalukat lekenjük olajjal, és megszórjuk sóval, borssal, köménnyel, fokhagymaporral. 200 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 35 percre.
A petrezselymet apróra vágjuk, a felét rászórjuk a káposztára, a másik felét pedig összekeverjük a mártogatós hozzávalóival, és ezzel tálaljuk a káposztát.
Ha tetszett a sült káposzták joghurtos öntettel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek is érdekelhetnek:
Klasszik köményes káposztasaláta
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 3 g
Kalória: 60 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 6.1 g
Szénhidrát: 23.9 g
Zsír: 10 g
Kalória: 241.84 kcal