Green kitchen

Joghurtoscsirkegrillezettcukkini-salátával

Joghurtos csirke grillezettcukkini-salátával

Hozzávalók
A csirkéhez
350 g
natúr joghurt
só, bors
1 gerezd
zúzott fokhagyma
(nagyobb)
2 ek
olívaolaj
1 db
csirkemell
2 ek
olaj
1 csokor
friss petrezselyem
1 csokor
friss zsálya
A salátához
4 db
cukkini
(kisebb)
olaj
200 g
dió
4 ek
balzsamecet
6 ek
olívaolaj
só, bors
60 g
parmezán
1 csokor
friss bazsalikom

Elkészítés

A csirkéhez a joghurtot, a sót, a borsot, a fokhagymát és az olívaolajat összekeverjük, majd ebben a keverékben pácoljuk a 4 szeletre vágott csirkemellet. Legalább egy fél órát hagyjuk állni, de ha tehetitek, már előző este megcsinálhatjátok ezt.

A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, és 3-5 mm vastag karikákra szeleteljük. Enyhén kiolajozott grillserpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk. Egy száraz serpenyőben lepirítjuk a diót, majd kis darabokra vágjuk, összekeverjük a cukkinivel, és hagyjuk kihűlni. Ezután mehet rá a balzsamecet, az olívaolaj, só, bors, parmezánforgács, végül rátépkedjük a bazsalikomot.

A csirkét 2-3 evőkanál olajon elkezdjük pirítani. Ha mind a két oldala egy kis színt kapott, mehet rá a maradék pác, amiből kivettük, és addig pirítjuk közepesen magas hőmérsékleten, amíg szépen meg nem karamellizálódik. Felaprítjuk a zöld fűszereket, és megszórjuk velük a csirkét. A salátát a zöld fűszeres csirkemellel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ha szeretnétek kis erőfeszítéssel szuperszaftos és tényleg jó ízű csirkét csinálni, akkor ez a ti receptetek. Egy szuperkönnyű cukkinisalátával pedig tökéletes nyári kaja. Ha még laktatóbbá tennétek, főzzetek hozzá egy adag rizst vagy bulgurt.

Hozzávalók

4 főre
A csirkéhez
350 g
natúr joghurt
só, bors
1 gerezd
zúzott fokhagyma
(nagyobb)
2 ek
olívaolaj
1 db
csirkemell
2 ek
olaj
1 csokor
friss petrezselyem
1 csokor
friss zsálya
A salátához
4 db
cukkini
(kisebb)
olaj
200 g
dió
4 ek
balzsamecet
6 ek
olívaolaj
só, bors
60 g
parmezán
1 csokor
friss bazsalikom

A csirkéhez a joghurtot, a sót, a borsot, a fokhagymát és az olívaolajat összekeverjük, majd ebben a keverékben pácoljuk a 4 szeletre vágott csirkemellet. Legalább egy fél órát hagyjuk állni, de ha tehetitek, már előző este megcsinálhatjátok ezt.

A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, és 3-5 mm vastag karikákra szeleteljük. Enyhén kiolajozott grillserpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk. Egy száraz serpenyőben lepirítjuk a diót, majd kis darabokra vágjuk, összekeverjük a cukkinivel, és hagyjuk kihűlni. Ezután mehet rá a balzsamecet, az olívaolaj, só, bors, parmezánforgács, végül rátépkedjük a bazsalikomot.

A csirkét 2-3 evőkanál olajon elkezdjük pirítani. Ha mind a két oldala egy kis színt kapott, mehet rá a maradék pác, amiből kivettük, és addig pirítjuk közepesen magas hőmérsékleten, amíg szépen meg nem karamellizálódik. Felaprítjuk a zöld fűszereket, és megszórjuk velük a csirkét. A salátát a zöld fűszeres csirkemellel tálaljuk.

Ha tetszett a Joghurtos csirke grillezettcukkini-salátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept