Húsos kaják

Joghurtosindiaicsirkecombkelkáposztás-kókusztejescsicseriborsó-raguval

Joghurtos indiai csirkecomb kelkáposztás-kókusztejes csicseriborsó-raguval

Hozzávalók
A csirkecombhoz
8 db
csirkefelsőcomb-filé
(kb. 1 kg)
1 tk
őrölt kardamom
0.5 tk
tört bors
1 ek
fokhagymapor
2 tk
chilipor
1 tk
fűszerpaprika
0.5 ek
őrölt koriander
1.5 ek
garam masala
1 ek
kurkuma
1 ek
őrölt görögszéna
5 ek
görög joghurt
A csicseriborsó-raguhoz
250 g
vöröshagyma
5 gerezd
fokhagyma
50 g
vaj
250 g
kelkáposzta
800 g
konzerv csicseriborsó
só, bors
400 ml
light kókusztej
1 csokor
koriander

Elkészítés

A joghurtos indiai csirkecomb elkészítéséhez a csirkecombot a só kivételével összekeverjük a többi, hozzá tartozó alapanyaggal, és hagyjuk állni jobb esetben egy éjszakát, de ha nincs ennyi időnk, akkor legalább 1 órát. Sózzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 220 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

A  hagymát félfőre, a fokhagymát szeletekre vágjuk, majd kb. 5 perc alatt átpirítjuk a vajon, és hozzádobjuk a közepes kockákra vágott kelkáposztát. Ezzel is átpirítjuk, hozzáadjuk a leszűrt és átmosott csicseriborsót, sózzuk, borsozzuk, majd pár perc pirítás után felöntjük a kókusztejjel és összerotyogtatjuk. Megszórjuk frissen aprított korianderrel, és a csirkével együtt tálaljuk.

Joghurtos indiai csirkecomb
Joghurtos indiai csirkecomb (Fotó: street Kitchen)

Elkészítési idő: 45 perc + pácolás

Még több fitt kaja:

Csirkés stir fry grapefruittal

Brokkolis, mogyorós, csirkés soba tészta

Citromos-kakukkfüves csirkemell zöld almás quinoasalátával

www.streetkitchen.hu

Imádom az indiai fűszereket és ízvilágot, ezért most fitt köntösbe csomagolva egy tuti csirkecombot pattintottam össze csicseriborsóval, hogy könnyebb legyen kipattintani magatokat. :D

Hozzávalók

4 főre
A csirkecombhoz
8 db
csirkefelsőcomb-filé
(kb. 1 kg)
1 tk
őrölt kardamom
0.5 tk
tört bors
1 ek
fokhagymapor
2 tk
chilipor
1 tk
fűszerpaprika
0.5 ek
őrölt koriander
1.5 ek
garam masala
1 ek
kurkuma
1 ek
őrölt görögszéna
5 ek
görög joghurt
A csicseriborsó-raguhoz
250 g
vöröshagyma
5 gerezd
fokhagyma
50 g
vaj
250 g
kelkáposzta
800 g
konzerv csicseriborsó
só, bors
400 ml
light kókusztej
1 csokor
koriander

A joghurtos indiai csirkecomb elkészítéséhez a csirkecombot a só kivételével összekeverjük a többi, hozzá tartozó alapanyaggal, és hagyjuk állni jobb esetben egy éjszakát, de ha nincs ennyi időnk, akkor legalább 1 órát. Sózzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 220 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

A  hagymát félfőre, a fokhagymát szeletekre vágjuk, majd kb. 5 perc alatt átpirítjuk a vajon, és hozzádobjuk a közepes kockákra vágott kelkáposztát. Ezzel is átpirítjuk, hozzáadjuk a leszűrt és átmosott csicseriborsót, sózzuk, borsozzuk, majd pár perc pirítás után felöntjük a kókusztejjel és összerotyogtatjuk. Megszórjuk frissen aprított korianderrel, és a csirkével együtt tálaljuk.

Joghurtos indiai csirkecomb
Joghurtos indiai csirkecomb (Fotó: street Kitchen)

Elkészítési idő: 45 perc + pácolás

Még több fitt kaja:

Csirkés stir fry grapefruittal

Brokkolis, mogyorós, csirkés soba tészta

Citromos-kakukkfüves csirkemell zöld almás quinoasalátával

Ha tetszett a joghurtos indiai csirkecomb kelkáposztás-kókusztejes csicseriborsó-raguval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése