Street Kitchen

Jotaszlovénbableveskrumplivaléssavanyúkáposztával

Jota – szlovén bableves krumplival és savanyú káposztával

Hozzávalók
2 ek
étolaj
100 g
kolozsvári szalonna
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 - 3 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 db
babérlevél
1 tk
paradicsompüré
1 mk
fűszerpaprika
1 mk
őrölt kömény
2 db
burgonya
(200 g/db)
200 g
vágott savanyú káposzta
1 szál
füstölt kolbász
(100 g/szál)
1 konzerv
vörösbab
(400 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
1 db
kovászos cipó
140 g
tejföl

Elkészítés

A jota egyszerűen elkészíthető, laktató leves, érdemes elkészíteni! Első lépésként az olajon elkezdjük lepirítani a felcsíkozott szalonnát és a finomra vágott hagymát. Ha már jól lepirult, hozzádobjuk a felaprított fokhagymát, és 1 perc pirítás után sózzuk, borsozzuk. Belerakjuk a babérlevelet, a paradicsompürét, és megszórjuk a többi fűszerrel.

Felöntjük egy kevés vízzel, és jöhet bele a megtisztított, felkockázott burgonya és az átmosott savanyú káposzta is. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi a hozzávalókat, majd amikor a krumpli 80%-osra főtt, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és a lecsepegtetett babkonzervet is. Készre főzzük, és ha szükséges, közben még pótoljuk a vizet. Kenyérrel és tejföllel tálaljuk. 

jota-szloven-bableves2
Jota – szlovén bableves krumplival és savanyú káposztával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több cuccos leves vár az oldalunkon, a jota után ezeket is próbáld ki:

Zsolti-féle savanyú káposztás bitang leves

Zöldbableves gazdagon

Egylábasos mexikói tortillaleves

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Egy jó bablevesreceptért szerencsére nem kell a szomszédba menni – de ha mégis nekiindulnátok, akkor Szlovénia felé vegyétek az irányt! Odaát is elég frankó módon csapatják a műfajt, egy kis szalonnával, krumplival és savanyú káposztával felturbózva.

Hozzávalók

2 főre
2 ek
étolaj
100 g
kolozsvári szalonna
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 - 3 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 db
babérlevél
1 tk
paradicsompüré
1 mk
fűszerpaprika
1 mk
őrölt kömény
2 db
burgonya
(200 g/db)
200 g
vágott savanyú káposzta
1 szál
füstölt kolbász
(100 g/szál)
1 konzerv
vörösbab
(400 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
1 db
kovászos cipó
140 g
tejföl

A jota egyszerűen elkészíthető, laktató leves, érdemes elkészíteni! Első lépésként az olajon elkezdjük lepirítani a felcsíkozott szalonnát és a finomra vágott hagymát. Ha már jól lepirult, hozzádobjuk a felaprított fokhagymát, és 1 perc pirítás után sózzuk, borsozzuk. Belerakjuk a babérlevelet, a paradicsompürét, és megszórjuk a többi fűszerrel.

Felöntjük egy kevés vízzel, és jöhet bele a megtisztított, felkockázott burgonya és az átmosott savanyú káposzta is. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi a hozzávalókat, majd amikor a krumpli 80%-osra főtt, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és a lecsepegtetett babkonzervet is. Készre főzzük, és ha szükséges, közben még pótoljuk a vizet. Kenyérrel és tejföllel tálaljuk. 

jota-szloven-bableves2
Jota – szlovén bableves krumplival és savanyú káposztával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több cuccos leves vár az oldalunkon, a jota után ezeket is próbáld ki:

Zsolti-féle savanyú káposztás bitang leves

Zöldbableves gazdagon

Egylábasos mexikói tortillaleves

Ha tetszett a Jota – szlovén bableves krumplival és savanyú káposztával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept