Pékség

Kakaóskalács

Kakaós kalács

Hozzávalók
A tésztához
550 ml
tej
120 g
cukor
25 g
friss élesztő
1 kg
liszt
1 db
tojás + 1 db a kenéshez
10 g
A töltelékhez
100 g
cukrozatlan kakaópor
300 g
cukor
160 g
tejcsoki
140 ml
tej

Elkészítés

A kakaós kalács recept első lépésében a tejet meglangyosítjuk, majd elkeverünk benne egy kanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot, a tojást és a sót, és ha felfutott az élesztő, azt is beletesszük. Kézzel vagy dagasztógéppel kb. 10 perc alatt bedagasztjuk a tésztát. Letakarjuk, és langyos helyen hagyjuk 1 óráig kelni.

A kakaóport összekeverjük a cukorral. A megkelt tésztát két egyenlő részre szedjük, és kb. 1 cm vastag kör alakúra nyújtjuk. A tésztára szórjuk a kakaós töltelék felét, majd azt kissé belenyomkodjuk a tenyerünkkel. A csokit kis darabokra vágjuk, és a felével megszórjuk a tésztát, majd meglocsoljuk a tej felével is a tölteléket, hogy ne legyen száraz.

Feltekerjük, majd a másik adag tésztával is hasonlóképp járunk el. Hagyjuk kb. 20 percig kelni a kalácsokat, majd lekenjük enyhén felvert tojással, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd felszeleteljük, és egy bögre langyos tejjel tálaljuk.

kakaos-kalacs
Kakaós kalács

Még több ellenállhatatlan kalács:

Kovászos, mézes kalács

Mézeskalácsfűszeres kalács fehér csokival

Aszalt szilvás francia kalács

www.streetkitchen.hu

Reggelire, desszertnek, vacsorára vagy csak szimplán, hogy legyen mire rájárni napközben. Na, ez a kalács mindegyik szerepben simán megállja a helyét. Egy a lényeg, mivel kelt tészta, NE hűtőben tárold, és akkor még másnapra is friss marad!

Hozzávalók

2 rúd kalácshoz
A tésztához
550 ml
tej
120 g
cukor
25 g
friss élesztő
1 kg
liszt
1 db
tojás + 1 db a kenéshez
10 g
A töltelékhez
100 g
cukrozatlan kakaópor
300 g
cukor
160 g
tejcsoki
140 ml
tej

A kakaós kalács recept első lépésében a tejet meglangyosítjuk, majd elkeverünk benne egy kanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot, a tojást és a sót, és ha felfutott az élesztő, azt is beletesszük. Kézzel vagy dagasztógéppel kb. 10 perc alatt bedagasztjuk a tésztát. Letakarjuk, és langyos helyen hagyjuk 1 óráig kelni.

A kakaóport összekeverjük a cukorral. A megkelt tésztát két egyenlő részre szedjük, és kb. 1 cm vastag kör alakúra nyújtjuk. A tésztára szórjuk a kakaós töltelék felét, majd azt kissé belenyomkodjuk a tenyerünkkel. A csokit kis darabokra vágjuk, és a felével megszórjuk a tésztát, majd meglocsoljuk a tej felével is a tölteléket, hogy ne legyen száraz.

Feltekerjük, majd a másik adag tésztával is hasonlóképp járunk el. Hagyjuk kb. 20 percig kelni a kalácsokat, majd lekenjük enyhén felvert tojással, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd felszeleteljük, és egy bögre langyos tejjel tálaljuk.

kakaos-kalacs
Kakaós kalács

Még több ellenállhatatlan kalács:

Kovászos, mézes kalács

Mézeskalácsfűszeres kalács fehér csokival

Aszalt szilvás francia kalács

Ha tetszett a kakaós kalács receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése