Megúszós sütik

Kakaós-mogyoróskekszfehércsokival

Kakaós-mogyorós keksz fehér csokival

Hozzávalók
A tésztához
110 g
vaj
80 g
cukor
1 db
tojássárgája
1 csipet
1 csapott mk
sütőpor
150 g
liszt
2 csapott ek
kakaópor
100 g
apróra vágott törökmogyoró
A krémhez
150 g
fehér csoki
50 g
apróra vágott pirított törökmogyoró
60 ml
tejszín

Elkészítés

A tésztához a hozzávalókat (a mogyoró kivételével) összegyúrjuk, és diónyi méretű gombócokat formázunk belőlük. Mindegyiket meghempergetjük a mogyoróban, és sütőpapíros tepsire rakosgatva (legalább 2-3 ujjnyira egymástól) 180 fokos sütőbe toljuk őket kb. 12-14 percre. 8 perc után kinyitjuk a sütőajtót, és a közepüket kissé lenyomjuk egy kanál segítségével (ide jön majd a krém), majd visszazárjuk a sütőajtót, és tovább sütjük. 

Mikor kihűltek a kekszek, a tejszínt jól felmelegítjük, leöntjük vele az apróra vágott fehér csokit, homogénné keverjük és belecsorgatunk kb. 1-1 teáskanálnyi adagot a kis mélyedésekbe a kekszek közepén. Megszórjuk őket a vágott mogyoróval, és bedobjuk a hűtőbe, hogy minél hamarabb megdermedjen a csoki.

Kakaós-mogyorós keksz fehér csokival

www.streetkitchen.hu

A kekszeket szerintem soha, de soha nem lehet megunni. Bármikor jól jöhet vendégvárónak, vagy ha épp nincs otthon semmi édesség, de ráeszmélsz, hogy van egy doboz kekszed a szekrényben. Ez a keksz jól zárható dobozban egész sokáig eláll, finom, kakaós, fehér csokis, egyszóval mindent tud. ;)

Hozzávalók

20 db kekszhez
A tésztához
110 g
vaj
80 g
cukor
1 db
tojássárgája
1 csipet
1 csapott mk
sütőpor
150 g
liszt
2 csapott ek
kakaópor
100 g
apróra vágott törökmogyoró
A krémhez
150 g
fehér csoki
50 g
apróra vágott pirított törökmogyoró
60 ml
tejszín

A tésztához a hozzávalókat (a mogyoró kivételével) összegyúrjuk, és diónyi méretű gombócokat formázunk belőlük. Mindegyiket meghempergetjük a mogyoróban, és sütőpapíros tepsire rakosgatva (legalább 2-3 ujjnyira egymástól) 180 fokos sütőbe toljuk őket kb. 12-14 percre. 8 perc után kinyitjuk a sütőajtót, és a közepüket kissé lenyomjuk egy kanál segítségével (ide jön majd a krém), majd visszazárjuk a sütőajtót, és tovább sütjük. 

Mikor kihűltek a kekszek, a tejszínt jól felmelegítjük, leöntjük vele az apróra vágott fehér csokit, homogénné keverjük és belecsorgatunk kb. 1-1 teáskanálnyi adagot a kis mélyedésekbe a kekszek közepén. Megszórjuk őket a vágott mogyoróval, és bedobjuk a hűtőbe, hogy minél hamarabb megdermedjen a csoki.

Kakaós-mogyorós keksz fehér csokival

Ha tetszett a Kakaós-mogyorós keksz fehér csokival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept