Saláták

Kakukkfüvescsirkesalátabaconbundáskrumplival

Kakukkfüves csirkesaláta baconbundás krumplival

Hozzávalók
pár levél friss bazsalikom
A krumplihoz
500 g
krumpli
4 szelet
bacon
1 csokor
friss petrezselyem
(kisebb)
1 ág
friss rozmaring
10 g
parmezán
só, bors
A csirkéhez
300 g
csirkemell
2 ek
balzsamecet
4 ág
friss kakukkfű
só, bors
2 ek
olívaolaj
4 szem
koktélparadicsom
fokhagyma
1 csokor
friss petrezselyem
(kisebb)
A tálaláshoz
1 marék
rukkola

Elkészítés

A krumplit megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk. Sós, lobogó vízben 10 percig főzzük, leszűrjük. A bacont megsütjük és a visszamaradt zsiradékon kicsit megpirítjuk a krumplit. 

A bacont az összes többi hozzávalóval egy aprítógépben lezúzzuk és rányomkodjuk ezt a keveréket a krumplira. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. 

Közben felkockázzuk a csirkét, összeforgatjuk balzsamecettel, kakukkfűvel, sóval, borssal, és elkezdjük pirítani az olajon. Amikor már elkezdte kiengedni a nedvességet, rárakjuk az elfelezett koktélparit, és a felszeletelt fokhagymát. Közepes lángon addig pirítjuk, amíg az egész össze nem sül picit. A legvégén megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, majd a krumplival és rukkolával tálaljuk.

Kakukkfüves csirkesaláta baconbundás krumplival

www.streetkitchen.hu

Az összes krumpli szuperhálás lesz ezért a receptért, mert tényleg nem történhet ennél jobb dolog velük: kapnak egy baconös, parmezános, zöld fűszeres bundát, a sütőben tökéletesre sülnek, ráadásul egy szaftos csirke is érkezik feltétként, így már értitek, nem? :D

Hozzávalók

2 főre
pár levél friss bazsalikom
A krumplihoz
500 g
krumpli
4 szelet
bacon
1 csokor
friss petrezselyem
(kisebb)
1 ág
friss rozmaring
10 g
parmezán
só, bors
A csirkéhez
300 g
csirkemell
2 ek
balzsamecet
4 ág
friss kakukkfű
só, bors
2 ek
olívaolaj
4 szem
koktélparadicsom
fokhagyma
1 csokor
friss petrezselyem
(kisebb)
A tálaláshoz
1 marék
rukkola

A krumplit megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk. Sós, lobogó vízben 10 percig főzzük, leszűrjük. A bacont megsütjük és a visszamaradt zsiradékon kicsit megpirítjuk a krumplit. 

A bacont az összes többi hozzávalóval egy aprítógépben lezúzzuk és rányomkodjuk ezt a keveréket a krumplira. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. 

Közben felkockázzuk a csirkét, összeforgatjuk balzsamecettel, kakukkfűvel, sóval, borssal, és elkezdjük pirítani az olajon. Amikor már elkezdte kiengedni a nedvességet, rárakjuk az elfelezett koktélparit, és a felszeletelt fokhagymát. Közepes lángon addig pirítjuk, amíg az egész össze nem sül picit. A legvégén megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, majd a krumplival és rukkolával tálaljuk.

Kakukkfüves csirkesaláta baconbundás krumplival

Ha tetszett a Kakukkfüves csirkesaláta baconbundás krumplival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept