A palacsintatésztához a tojásokat simára keverjük a tejjel és a liszttel, majd hozzáadjuk a szódavizet, a sót és az olajat. Egy palacsintasütőben, kevés olajon vékony palacsintákat sütünk – összesen 9 darabot.
A meggyes töltelékhez a meggyet a cukorral és a fahéjjal felforraljuk. A keményítőt kevés vízben elkeverjük, hozzáöntjük, és pár perc alatt besűrítjük.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd kristálycukorral, fahéjjal és citromlével ízesítve, kevés zsemlemorzsával, egy serpenyőben, közepes lángon lepirítjuk.
A túrót összekeverjük a tojással, a porcukorral, a búzadarával és a reszelt citromhéjjal.
Ezután betöltjük a palacsintákat: 3 db-ot meggyel, 3 db-ot almával, 3 db-ot túróval – majd mindegyiket szorosan feltekerjük.
Leterítünk két réteslapot, hogy fedjék egymást, majd megkenjük olvasztott vajjal és ráhelyezzük a második két lapot is. A palacsinták két szélét levághatjuk, és akár el is majszolhatjuk, így könnyebb lesz vele dolgoznunk. Piramis formában rárakjuk a palacsintákat, figyeljünk, hogy 3 íz kerüljön mindig egymás mellé, kettő alulra, egy rá, és így rakjuk sorba, hogy egy hosszú palacsintarudat kapjunk a réteslapon. Majd szorosan feltekerjük és a két szélét lehajtjuk.
A rudat sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük felvert tojással, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 35–40 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Kalocsairétes
Ez a kalocsai rétes egy valódi szörnyeteg, de egyszer mindenképp el kell készíteni. Nevezhetnénk bakancslistás giga rétesnek is. :D
Hozzávalók
A meggyes töltelékhez (3 db palacsintához)
Az almás töltelékhez (3 db palacsintához)
A túrós töltelékhez (3 db palacsintához)
A réteshez
A kenéshez
A tálaláshoz
Elkészítés
A palacsintatésztához a tojásokat simára keverjük a tejjel és a liszttel, majd hozzáadjuk a szódavizet, a sót és az olajat. Egy palacsintasütőben, kevés olajon vékony palacsintákat sütünk – összesen 9 darabot.
A meggyes töltelékhez a meggyet a cukorral és a fahéjjal felforraljuk. A keményítőt kevés vízben elkeverjük, hozzáöntjük, és pár perc alatt besűrítjük.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd kristálycukorral, fahéjjal és citromlével ízesítve, kevés zsemlemorzsával, egy serpenyőben, közepes lángon lepirítjuk.
A túrót összekeverjük a tojással, a porcukorral, a búzadarával és a reszelt citromhéjjal.
Ezután betöltjük a palacsintákat: 3 db-ot meggyel, 3 db-ot almával, 3 db-ot túróval – majd mindegyiket szorosan feltekerjük.
Leterítünk két réteslapot, hogy fedjék egymást, majd megkenjük olvasztott vajjal és ráhelyezzük a második két lapot is. A palacsinták két szélét levághatjuk, és akár el is majszolhatjuk, így könnyebb lesz vele dolgoznunk. Piramis formában rárakjuk a palacsintákat, figyeljünk, hogy 3 íz kerüljön mindig egymás mellé, kettő alulra, egy rá, és így rakjuk sorba, hogy egy hosszú palacsintarudat kapjunk a réteslapon. Majd szorosan feltekerjük és a két szélét lehajtjuk.
A rudat sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük felvert tojással, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 35–40 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Ha bejött a kalocsai rétes, de hozzánk hasonlóan te sem tudsz betelni a rétesekkel, akkor itt van még három recept!
Ha tetszett a Kalocsai rétes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!