Gyors tészták

Földimogyorós-csirkéskamupadthai

Földimogyorós-csirkés kamu pad thai

Hozzávalók
300 g
spagetti
80 g
hagyma
70 g
répa
2 - 4 gerezd
fokhagyma
400 g
ázsiai zöldségmix
(fagyasztott)
8 - 10 ek
olaj
200 g
csirkemell
2 db
tojás
50 ml
szójaszósz
1 tk
méz
1 csipet
chili
0.5 tk
őrölt gyömbér
80 g
pörkölt földimogyoró
bors

Elkészítés

A kamu pad thai pontosan azt mutatja be, hogy nem kell megijedni, ha nincs otthon mindenféle alapanyagotok egy ételhez, simán feltalálhatjátok magatokat a kamrában talált dolgokból.

A tésztát forrásban lévő, sós vízben készre főzzük, majd leszűrjük és egyből lehűtjük. A hagymát és a répát vékony csíkokra, a fokhagymát apróra vágjuk. A fagyasztott zöldségmixet kiolvasztjuk, majd amennyire csak tudjuk, leszárítjuk. Tűzforró serpenyőben, 4-5 evőkanál olajon először a vékony csíkokra vágott csirkét pár percig. Ezután az összes zöldséget alaposan lepirítjuk. Ügyeljünk arra, hogy a lehető legmagasabb hőmérsékletet használjuk folyamatosan (füstölögjön az a serpenyő!!!!). 

Földimogyorós-csirkés kamu pad thai
Földimogyorós-csirkés kamu pad thai

Amikor aranybarnára pirultak a zöldségek, félrehúzzuk őket, és beleütünk a serpenyőbe 2 egész tojást, kicsit összekeverve szárazra pirítjuk. Ez után jöhet még 4-5 evőkanál olaj és a tészta. Pár percig pirítjuk még, ráöntjük a szójaszószt, hozzáadjuk a mézet, a chilit, a gyömbért és a földimogyorót, borsozzuk, összeforgatjuk, és 2-3 perc pirítás után készen is vagyunk.

www.streetkitchen.hu

Csinálhatjátok egg noodle-ből, úgy még jobb, viszont ha csak spagettitek van otthon, azzal is korrekt lesz a végeredmény, tehát ez ne szegje kedvetek! Ha szeretitek az ázsiai ízvilágot, akkor essetek neki, és ha van a kamrában egy kis szezámolaj, akkor nyugodtan locsoljatok rá azt is!

Hozzávalók

4 főre
300 g
spagetti
80 g
hagyma
70 g
répa
2 - 4 gerezd
fokhagyma
400 g
ázsiai zöldségmix
(fagyasztott)
8 - 10 ek
olaj
200 g
csirkemell
2 db
tojás
50 ml
szójaszósz
1 tk
méz
1 csipet
chili
0.5 tk
őrölt gyömbér
80 g
pörkölt földimogyoró
bors

A kamu pad thai pontosan azt mutatja be, hogy nem kell megijedni, ha nincs otthon mindenféle alapanyagotok egy ételhez, simán feltalálhatjátok magatokat a kamrában talált dolgokból.

A tésztát forrásban lévő, sós vízben készre főzzük, majd leszűrjük és egyből lehűtjük. A hagymát és a répát vékony csíkokra, a fokhagymát apróra vágjuk. A fagyasztott zöldségmixet kiolvasztjuk, majd amennyire csak tudjuk, leszárítjuk. Tűzforró serpenyőben, 4-5 evőkanál olajon először a vékony csíkokra vágott csirkét pár percig. Ezután az összes zöldséget alaposan lepirítjuk. Ügyeljünk arra, hogy a lehető legmagasabb hőmérsékletet használjuk folyamatosan (füstölögjön az a serpenyő!!!!). 

Földimogyorós-csirkés kamu pad thai
Földimogyorós-csirkés kamu pad thai

Amikor aranybarnára pirultak a zöldségek, félrehúzzuk őket, és beleütünk a serpenyőbe 2 egész tojást, kicsit összekeverve szárazra pirítjuk. Ez után jöhet még 4-5 evőkanál olaj és a tészta. Pár percig pirítjuk még, ráöntjük a szójaszószt, hozzáadjuk a mézet, a chilit, a gyömbért és a földimogyorót, borsozzuk, összeforgatjuk, és 2-3 perc pirítás után készen is vagyunk.

Ha tetszett a földimogyorós-csirkés kamu pad thai receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése