A kamu pad thai pontosan azt mutatja be, hogy nem kell megijedni, ha nincs otthon mindenféle alapanyagotok egy ételhez, simán feltalálhatjátok magatokat a kamrában talált dolgokból.
A tésztát forrásban lévő, sós vízben készre főzzük, majd leszűrjük és egyből lehűtjük. A hagymát és a répát vékony csíkokra, a fokhagymát apróra vágjuk. A fagyasztott zöldségmixet kiolvasztjuk, majd amennyire csak tudjuk, leszárítjuk. Tűzforró serpenyőben, 4-5 evőkanál olajon először a vékony csíkokra vágott csirkét pár percig. Ezután az összes zöldséget alaposan lepirítjuk. Ügyeljünk arra, hogy a lehető legmagasabb hőmérsékletet használjuk folyamatosan (füstölögjön az a serpenyő!!!!).

Amikor aranybarnára pirultak a zöldségek, félrehúzzuk őket, és beleütünk a serpenyőbe 2 egész tojást, kicsit összekeverve szárazra pirítjuk. Ez után jöhet még 4-5 evőkanál olaj és a tészta. Pár percig pirítjuk még, ráöntjük a szójaszószt, hozzáadjuk a mézet, a chilit, a gyömbért és a földimogyorót, borsozzuk, összeforgatjuk, és 2-3 perc pirítás után készen is vagyunk.