Brutális kaják

Káposztásnokedli

Káposztás nokedli

Hozzávalók
A káposztás raguhoz
200 g
kenyérszalonna
2 fej
hagyma
5 gerezd
fokhagyma
100 g
füstölt kolbász
150 g
füstölt sonka
1 db
paradicsom
1 tk
paprikakrém
1 tk
gulyáskrém
só, bors
1 tk
őrölt kömény
1 tk
pirospaprika
500 g
savanyú káposzta
A nokedlihez
500 g
liszt
3 db
tojás
200 ml
víz

Elkészítés

A káposztás nokedli lelke a szaftos ragu. Ehhez a káposztás raguhoz a felkockázott kenyérszalonnát elkezdjük pirítani egy serpenyőben, majd rádobjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Ha a hagyma megdinsztelődött, rádobjuk a felkarikázott kolbászt, a felkockázott sonkát és paradicsomot is. Fűszerezzük a paprikakrémmel, gulyáskrémmel, sóval, borssal, őrölt köménnyel és pirospaprikával. Ha a ragu összepárolódott, rádobjuk a kinyomkodott savanyú káposztát is és átforgatjuk, majd közepes lángon főzzük, míg elkészül a nokedli. 


Egy nagy lábasban vizet forralunk, megsózzuk, közben bekeverjük a nokedlitésztát, és ha felforrt a víz, nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a tésztánkat. 1 perc főzés után leszűrjük, és hozzákeverjük a káposztás alaphoz. Egyet forralunk rajta, és már kész is vagyunk.

kaposztas-nokedli
Káposztás nokedli (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 30 perc

 

Bár nem Evelin nyerte meg a versenyt, sok szuper receptet láthattunk tőle és a többiektől is. Próbáljátok ki mindegyiket, és legyetek a saját konyhafőnökötök! Ezért most itt van még több recept a Konyhafőnök versenyzőitől:

Budapest bélszín Anna módra

Aludttejes french toast narancsos kávézaccmártással

Hagymavariációk gratin burgonyával

www.streetkitchen.hu

Egy igazán magyaros, ízletes étel, amit kevesen ismernek!

Hozzávalók

6 főre
A káposztás raguhoz
200 g
kenyérszalonna
2 fej
hagyma
5 gerezd
fokhagyma
100 g
füstölt kolbász
150 g
füstölt sonka
1 db
paradicsom
1 tk
paprikakrém
1 tk
gulyáskrém
só, bors
1 tk
őrölt kömény
1 tk
pirospaprika
500 g
savanyú káposzta
A nokedlihez
500 g
liszt
3 db
tojás
200 ml
víz

A káposztás nokedli lelke a szaftos ragu. Ehhez a káposztás raguhoz a felkockázott kenyérszalonnát elkezdjük pirítani egy serpenyőben, majd rádobjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Ha a hagyma megdinsztelődött, rádobjuk a felkarikázott kolbászt, a felkockázott sonkát és paradicsomot is. Fűszerezzük a paprikakrémmel, gulyáskrémmel, sóval, borssal, őrölt köménnyel és pirospaprikával. Ha a ragu összepárolódott, rádobjuk a kinyomkodott savanyú káposztát is és átforgatjuk, majd közepes lángon főzzük, míg elkészül a nokedli. 


Egy nagy lábasban vizet forralunk, megsózzuk, közben bekeverjük a nokedlitésztát, és ha felforrt a víz, nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a tésztánkat. 1 perc főzés után leszűrjük, és hozzákeverjük a káposztás alaphoz. Egyet forralunk rajta, és már kész is vagyunk.

kaposztas-nokedli
Káposztás nokedli (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 30 perc

 

Bár nem Evelin nyerte meg a versenyt, sok szuper receptet láthattunk tőle és a többiektől is. Próbáljátok ki mindegyiket, és legyetek a saját konyhafőnökötök! Ezért most itt van még több recept a Konyhafőnök versenyzőitől:

Budapest bélszín Anna módra

Aludttejes french toast narancsos kávézaccmártással

Hagymavariációk gratin burgonyával

Ha tetszett a Káposztás nokedli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept