Green kitchen

Kapros-túrósgaluska

Kapros-túrós galuska
Kapros-túrós galuska sok szósszal tálalva

Hozzávalók
A galuskához
350 g
túró
3 db
tojás
150 ml
víz
1 ek
olaj
350 g
finomliszt
1 tk
0.25 csokor
kapor
A szószhoz
250 g
tejföl
190 g
túró
1 csokor
kapor
bors
citrom reszelt héja és leve
A kaporolajhoz
120 ml
olívaolaj
kis csokor kapor
½ db citrom leve

Elkészítés
  1. Mutatjuk, hogyan is készül ez a mennyei kapros-túrós galuska. Először a galuskához a túrót összetörjük egy villával, hozzáadjuk a tojásokat, a vizet és az olajat, kikeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet és a sót. Finomra aprítjuk a kaprot, majd ezt is beletesszük.

  2. Fakanállal csomómentesre keverjük, sós, finoman gyöngyöző vízbe szaggatjuk egy nokedliszaggatóval, és megfőzzük.

  3. Kikeverjük a szószhoz a hozzávalókat, leturmixoljuk a kaporolajhoz az összetevőket, majd átszűrjük.

  4. A leszűrt galuskát összeforgatjuk a szósszal, és meglocsoljuk a kaporolajjal. Friss kaporral meghintve tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

A kapros-túrós galuska az a kaja, ami egyszerre hozza a retró menzás fílinget meg a full otthonos komfortot – de egy kis extrával. Friss kapor, krémes túró, puha galuska, és már kész is a tányér, amitől mindenki megnyugszik egy kicsit. Nem bonyolult, csak pont annyira, hogy legyen benne lélek.

pictogram

Vega

Ha egy igazán frissítő, mégis laktató fogásra vágysz, a kapros-túrós galuska tökéletes választás! A túró és a kapor harmonikus párosa könnyed, nyárias ízvilágot kölcsönöz ennek a hagyományos ételnek.

Hozzávalók

4 főre
A galuskához
350 g
túró
3 db
tojás
150 ml
víz
1 ek
olaj
350 g
finomliszt
1 tk
0.25 csokor
kapor
A szószhoz
250 g
tejföl
190 g
túró
1 csokor
kapor
bors
citrom reszelt héja és leve
A kaporolajhoz
120 ml
olívaolaj
kis csokor kapor
½ db citrom leve

Elkészítés

  1. Mutatjuk, hogyan is készül ez a mennyei kapros-túrós galuska. Először a galuskához a túrót összetörjük egy villával, hozzáadjuk a tojásokat, a vizet és az olajat, kikeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet és a sót. Finomra aprítjuk a kaprot, majd ezt is beletesszük.

  2. Fakanállal csomómentesre keverjük, sós, finoman gyöngyöző vízbe szaggatjuk egy nokedliszaggatóval, és megfőzzük.

  3. Kikeverjük a szószhoz a hozzávalókat, leturmixoljuk a kaporolajhoz az összetevőket, majd átszűrjük.

  4. A leszűrt galuskát összeforgatjuk a szósszal, és meglocsoljuk a kaporolajjal. Friss kaporral meghintve tálaljuk.

Ha tetszett a Kapros-túrós galuska receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept