A fokhagymás golyók tésztájához a cukrot elkeverjük a langyos vízben, majd belemorzsoljuk az élesztőt és 5 perc alatt felfuttatjuk.
A dagasztógép táljába rakjuk a lisztet, a sót és az olvasztott vajat. A felfuttatott élesztőt is hozzáöntjük és a dagasztógéppel összedolgozzuk, amíg egy egynemű, fényes tésztát kapunk.
Az így kapott tésztát meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
A megkelt tésztát 27 grammos darabokra osztjuk, majd kigolyózzuk őket. Egyesével kilapítjuk a tésztagolyókat, a közepükbe helyezünk egy-egy mozarellagolyót és behajtogatjuk úgy, hogy ismét egy golyót kapjunk. Körkörös mozdulatokkal óvatosan átmozgatjuk még a nyújtódeszkán is, hogy szép, sima felületű golyókat kapjunk, majd a csatolt ábrán látható módon elrendezzük a golyókat, hogy karácsonyfa alakot adjanak ki.

Konyharuhával lefedjük és fél órát pihentetjük még.
Közben a maradék olvasztott vajba belereszeljük a fokhagymát és hozzáadjuk az aprított petrezselyem háromnegyedét.
Miután megkeltek a golyók, megkenjük őket a fűszeres vajjal, majd 185 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Mikor elkészült, megszórjuk a maradék friss petrezselyemmel, a felkarikázott chilivel és mehet is a falatozás. Készítsd el hozzá valamelyik menő tunkolós receptünket, hogy még extrább legyen a vendégváró karácsonyfa!

- Előkészítés: 10 perc
- Kelesztési idő: 1 óra
- Karácsonyfa összeállítása: 30 perc
- 2. kelesztés: 30 perc
- Plusz teendők: 10 perc
- Sütési idő: 25 perc