Karácsonyi desszertek

Karácsonyipalacsinta

Karácsonyi palacsinta

Hozzávalók
A tésztához
250 g
finomliszt
2 db
tojás
1 db
tojásfehérje
(a krémből)
200 ml
tej
400 ml
szóda
2 ek
porcukor
1 tk
őrölt fahéj
1 db
narancs héja és leve
2 ek
étolaj
A töltelékhez
3 ek
holland kakaópor
2 ek
keményítő
4 ek
porcukor
1 db
narancs héja
1 db
tojássárgája
1 csipet
500 ml
tej
3 ek
narancslikőr
200 g
étcsoki
A csokiszószhoz
80 g
kristálycukor
300 ml
víz
2 ek
narancslikőr
3 ek
holland kakaópor
A tetejére
4 ek
pirított mandula

Elkészítés

A karácsonyi palacsinta tésztájának hozzávalóit egy kancsóban botmixerrel összekeverjük, és hagyjuk állni 10 percet. Enyhén kiolajozott serpenyőben kb. 12 darab palacsintát sütünk belőle. 

A töltelékhez összekeverjük a kakaóport, a keményítőt, a porcukrot, a narancshéjat, a tojássárgáját és a sót, majd csomómentesre keverjük a tejjel és a likőrrel. Egy gyorsforralóban, közepes lángon sűrű krémet főzünk belőle, majd belekeverjük a csokit és hagyjuk kihűlni.

A csokiszószhoz a cukrot és a vizet felforraljuk, a háromnegyedére redukáljuk, belekeverjük a kakaóport és a likőrt, 2 percig főzzük, majd elzárjuk alatta a lángot.

A palacsintákat megtöltjük 2 evőkanál csokis töltelékkel, leöntjük a szósszal és pirított mandulával megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

karácsonyi palacsinta
Karácsonyi palacsinta

Még több ünnepi palacsinta:

Francia rakott palacsinta

Csokis amerikai palacsinta rumos-diós fagyival és meggyraguval

Forralt boros palacsinta csokihabbal

www.streetkitchen.hu

Extra csokis, narancsos-fahéjas palacsinta, ami tényleg az ünnepeket idézni.

Hozzávalók

12 darabhoz
A tésztához
250 g
finomliszt
2 db
tojás
1 db
tojásfehérje
(a krémből)
200 ml
tej
400 ml
szóda
2 ek
porcukor
1 tk
őrölt fahéj
1 db
narancs héja és leve
2 ek
étolaj
A töltelékhez
3 ek
holland kakaópor
2 ek
keményítő
4 ek
porcukor
1 db
narancs héja
1 db
tojássárgája
1 csipet
500 ml
tej
3 ek
narancslikőr
200 g
étcsoki
A csokiszószhoz
80 g
kristálycukor
300 ml
víz
2 ek
narancslikőr
3 ek
holland kakaópor
A tetejére
4 ek
pirított mandula

A karácsonyi palacsinta tésztájának hozzávalóit egy kancsóban botmixerrel összekeverjük, és hagyjuk állni 10 percet. Enyhén kiolajozott serpenyőben kb. 12 darab palacsintát sütünk belőle. 

A töltelékhez összekeverjük a kakaóport, a keményítőt, a porcukrot, a narancshéjat, a tojássárgáját és a sót, majd csomómentesre keverjük a tejjel és a likőrrel. Egy gyorsforralóban, közepes lángon sűrű krémet főzünk belőle, majd belekeverjük a csokit és hagyjuk kihűlni.

A csokiszószhoz a cukrot és a vizet felforraljuk, a háromnegyedére redukáljuk, belekeverjük a kakaóport és a likőrt, 2 percig főzzük, majd elzárjuk alatta a lángot.

A palacsintákat megtöltjük 2 evőkanál csokis töltelékkel, leöntjük a szósszal és pirított mandulával megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

karácsonyi palacsinta
Karácsonyi palacsinta

Még több ünnepi palacsinta:

Francia rakott palacsinta

Csokis amerikai palacsinta rumos-diós fagyival és meggyraguval

Forralt boros palacsinta csokihabbal

Ha tetszett a Karácsonyi palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept