Első lépésként a franciasaláta-alapot sós, lobogó vízbe tesszük és 4 percig főzzük.
Amíg a zöldségek megpuhulnak, egy tálban elkeverjük a krémsajtot, a reszelt füstölt sajtot, a reszelt fokhagymát és szerecsendiót, a gyömbérport és a finomra vágott snidlinget.
Mikor a zöldségek főzési ideje letelt, hideg víz alatt lehűtjük őket, majd lecsöpögtetés után a keverékhez adjuk. Alaposan összedolgozzuk a tölteléket, majd félrerakjuk.
A tésztalapokat kiterítjük, a közepükbe egy-egy kanál tölteléket halmozunk, úgy, hogy a széleken 1-1 cm tészta szabadon maradjon. Ezt a szabad sávot mind a négy oldalon kevés vízzel megkenjük, majd batyukat formázunk. Ehhez két szemközti csücsköt összefogunk, majd az éleket összetapasztva a másik két csücsköt is felhajtjuk.
A kész batyukat 170 fokos olajban ropogósra sütjük. Míg a kívánt aranybarna állapotot elérjük, elkészítjük a mártogatóst.
A kolbászt karikákra vágjuk, közepes lángon, egy serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk.
A megpirult kolbászt tejföllel és fokhagymával egy késes aprítóba helyezzük, majd simára zúzzuk.
Amikor a batyuk megsültek, papírtörlőre szedjük, majd rövid hűlést követően a mártogatósba tunkolva fogyasztjuk.
Karácsonyiwonton
Az ázsiai tésztabatyuk egy magyaros, ünnepi változata, ami tökéletes vendégváró falatkaként működik. Ropogós, egyszerre idézi meg a franciasalátát és a sajtrolót. Ismerős, izgalmas és valami teljesen új.
Ha unod a megszokott karácsonyi sós sütiket, itt egy izgalmas csavar: az ázsiai wonton batyu most magyaros töltelékkel és ünnepi hangulattal tér vissza. A tésztával való munka egyszerű, a formázás pedig kezdőknek is simán menni fog. A végeredmény? Kívül ropog, belül krémes – pont, ahogy szeretjük.
Hozzávalók
Elkészítés
Első lépésként a franciasaláta-alapot sós, lobogó vízbe tesszük és 4 percig főzzük.
Amíg a zöldségek megpuhulnak, egy tálban elkeverjük a krémsajtot, a reszelt füstölt sajtot, a reszelt fokhagymát és szerecsendiót, a gyömbérport és a finomra vágott snidlinget.
Mikor a zöldségek főzési ideje letelt, hideg víz alatt lehűtjük őket, majd lecsöpögtetés után a keverékhez adjuk. Alaposan összedolgozzuk a tölteléket, majd félrerakjuk.
A tésztalapokat kiterítjük, a közepükbe egy-egy kanál tölteléket halmozunk, úgy, hogy a széleken 1-1 cm tészta szabadon maradjon. Ezt a szabad sávot mind a négy oldalon kevés vízzel megkenjük, majd batyukat formázunk. Ehhez két szemközti csücsköt összefogunk, majd az éleket összetapasztva a másik két csücsköt is felhajtjuk.
A kész batyukat 170 fokos olajban ropogósra sütjük. Míg a kívánt aranybarna állapotot elérjük, elkészítjük a mártogatóst.
A kolbászt karikákra vágjuk, közepes lángon, egy serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk.
A megpirult kolbászt tejföllel és fokhagymával egy késes aprítóba helyezzük, majd simára zúzzuk.
Amikor a batyuk megsültek, papírtörlőre szedjük, majd rövid hűlést követően a mártogatósba tunkolva fogyasztjuk.

Ezek a karácsonyi batyuk nemcsak finomak, de látványra is ünnepi hangulatot hoznak az asztalra. Tökéletesek vendégvárónak vagy egy pohár forralt bor mellé bekuckózós vacsorának. A füstös kolbászos mártogatóssal együtt igazi ízbomba, amiből mindenki repetázni fog. Ha pedig maradna belőle (bár erre kevés az esély), másnap is ropogósra pirítható air fryerben vagy sütőben.
Ha bejött ez az ünnepi tésztabatyu, mutatunk még pár extra receptet, amivel új szintre emelheted az ünnepi kínálatot:
Ha tetszett a karácsonyi wonton receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



-Z0QNJh.webp)