Green kitchen

Karalábéspaszternákkrémleves

Karalábés paszternákkrémleves

Hozzávalók
50 g
vaj
700 g
paszternák
1 db
karalábé
(kb 200 g)
400 ml
olaj
só, bors
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 l
alaplé
1 tk
őrölt gyömbér
400 ml
kókuszkrém
3 ek
almaecet
1 ek
keményítő
A tálaláshoz
1 - 2 ek
balzsamecetkrém

Elkészítés

Az egyik paszternákból, egy zöldséghámozó segítségével, hosszanti irányban vékony szeleteket vágunk, majd félretesszük.

A többi paszternákot nagyjából 10 centis darabokra vágjuk, majd a 10 centis darabokat hosszában is elfelezzük. A karalábét felkarikázzuk, és a paszternákkal együtt egy keverőtálba tesszük. Meglocsoljuk 50 ml olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 230 fokra előmelegített sütőben 16-20 percig sütjük. Kicsit meg kell, hogy égjenek, szóval ne ijedjünk meg, ha itt-ott elkezdenek feketedni. 

Közben a hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon elkezdjük pirítani. Amikor üveges a hagyma, rátesszük az időközben megsült zöldségeket, majd felöntjük az alaplével. Amikor forr, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk az őrölt gyömbérrel. Csínján bánjunk a sóval, hiszen sütés előtt már sóztuk az zöldségeket. 

Körülbelül 5 perc rotyogtatás után egy botmixer segítségével leturmixoljuk az egészet. Felöntjük a kókuszkrémmel, majd beleöntjük az almaecetet is. Lehúzzuk a tűzhelyről, és beletesszük a vajat, amit hagyunk elolvadni benne. 

Egy kisebb lábasban körülbelül 300 ml olajat hevítünk. Nagyon fontos, hogy az olaj 130 foknál ne legyen forróbb, mert akkor csak megég a paszternákchips, és a benne lévő nedvesség nem tud eltávozni belőle. A vékony szelet paszternákokat beleforgatjuk a keményítőbe, majd az olajba dobjuk. Egy csipesz vagy villa segítségével megpróbáljuk az olajba nyomni a zöldséget, hogy mindenütt egyenletesen tudjon sülni. Amikor már nem bugyborékol az olajban, kivesszük, és egy konyhai papírtörlőre tesszük.

Tálaláskor tányérba szedjük a levest, majd a tetejére szórjuk a paszternákchipset, és balzsamecetkrémmel díszítjük.

Karalábés paszternákkrémleves
Karalábés paszternákkrémleves

Még több krémleves:

Barnított vajas karfiolkrémleves

Pesztós-szalonnás csicsókakrémleves

Sütőtökkrémleves

www.streetkitchen.hu

Ha kifogytál a krémlevesötletekből, akkor jó hírem van: tuti kombó a paszternák és a karalábé „házasítása”. Főleg, hogy kókuszkrémmel édesítjük és almaecettel savanyítjuk. A többi már „csak” hab a tortán.

pictogram

Vega

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

4 - 6 főre
50 g
vaj
700 g
paszternák
1 db
karalábé
(kb 200 g)
400 ml
olaj
só, bors
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 l
alaplé
1 tk
őrölt gyömbér
400 ml
kókuszkrém
3 ek
almaecet
1 ek
keményítő
A tálaláshoz
1 - 2 ek
balzsamecetkrém

Az egyik paszternákból, egy zöldséghámozó segítségével, hosszanti irányban vékony szeleteket vágunk, majd félretesszük.

A többi paszternákot nagyjából 10 centis darabokra vágjuk, majd a 10 centis darabokat hosszában is elfelezzük. A karalábét felkarikázzuk, és a paszternákkal együtt egy keverőtálba tesszük. Meglocsoljuk 50 ml olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 230 fokra előmelegített sütőben 16-20 percig sütjük. Kicsit meg kell, hogy égjenek, szóval ne ijedjünk meg, ha itt-ott elkezdenek feketedni. 

Közben a hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon elkezdjük pirítani. Amikor üveges a hagyma, rátesszük az időközben megsült zöldségeket, majd felöntjük az alaplével. Amikor forr, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk az őrölt gyömbérrel. Csínján bánjunk a sóval, hiszen sütés előtt már sóztuk az zöldségeket. 

Körülbelül 5 perc rotyogtatás után egy botmixer segítségével leturmixoljuk az egészet. Felöntjük a kókuszkrémmel, majd beleöntjük az almaecetet is. Lehúzzuk a tűzhelyről, és beletesszük a vajat, amit hagyunk elolvadni benne. 

Egy kisebb lábasban körülbelül 300 ml olajat hevítünk. Nagyon fontos, hogy az olaj 130 foknál ne legyen forróbb, mert akkor csak megég a paszternákchips, és a benne lévő nedvesség nem tud eltávozni belőle. A vékony szelet paszternákokat beleforgatjuk a keményítőbe, majd az olajba dobjuk. Egy csipesz vagy villa segítségével megpróbáljuk az olajba nyomni a zöldséget, hogy mindenütt egyenletesen tudjon sülni. Amikor már nem bugyborékol az olajban, kivesszük, és egy konyhai papírtörlőre tesszük.

Tálaláskor tányérba szedjük a levest, majd a tetejére szórjuk a paszternákchipset, és balzsamecetkrémmel díszítjük.

Karalábés paszternákkrémleves
Karalábés paszternákkrémleves

Még több krémleves:

Barnított vajas karfiolkrémleves

Pesztós-szalonnás csicsókakrémleves

Sütőtökkrémleves

Ha tetszett a Karalábés paszternákkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept