Laktózmentes
Vega
Vegán
Hozzávalók
A leveshez
- 800 g sütőtök
- 50 g vaj
- 1 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
- 1 cm-nyi friss gyömbér
- 800 - 1000 ml zöldségalaplé vagy víz
- 1 ek frissen facsart citromlé
A tálaláshoz
- 4 ek pirított tökmag
Hozzávalók
A leveshez
- 800 g sütőtök
- 50 g vaj
- 1 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
- 1 cm-nyi friss gyömbér
- 800 - 1000 ml zöldségalaplé vagy víz
- 1 ek frissen facsart citromlé
A tálaláshoz
- 4 ek pirított tökmag
A sütőtököt kisebb darabokra vágjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhul. Ezután kivesszük, és leszedjük a héját.
Egy lábasban a vaj és olaj keverékén üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük szerecsendiót és a gyömbért, majd egy picit lepirítjuk. Rárakjuk a sütőtökpürét, vagy a maradék sült sütőtököt, felöntjük az alaplével, felforraljuk, majd leturmixoljuk. Végül egy kis citromlevet teszünk bele, és pirított tökmaggal tálaljuk.
Ha tetszett a sütőtökkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!