A karfiolos-csirkés quiche tésztájához lisztet összedolgozzuk a hideg vajjal, a tojással és a sóval. Amennyiben szükséges, adunk hozzá egy kevés vizet. Amint összeállt a tészta, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük. Ne dolgozzuk túl a tésztát, különben megolvad a vaj, és ettől nem lesz ropogós sütés után.
A karfiolt 2-3 cm-es rózsákra szedjük, és lobogó vízben 3-4 percig előfőzzük, majd hideg víz alá tesszük, és lehűtjük. A tésztát beledolgozzuk a piteformába, majd vakon (sütőbabbal lesúlyozva) 180 fokos sütőben, 10-15 perc alatt elősütjük.
A csirkét 2 cm-es kockákra vágjuk, majd olajat melegítünk egy serpenyőben, és 1-2 perc alatt elősütjük a húst. Sütés közben sózzuk, borsozzuk.
A tejszínt elkeverjük a tojásokkal, sóval, a zúzott fokhagymával és a reszelt trappistával, majd belekeverjük a lehűtött karfiolt és a csirkét is. A tejszínes masszát az elősütött tésztaformába öntjük, és további 30 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd felszeleteljük és tálaljuk.
- Előkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 45 perc
- Összesen: 85 perc
