Húsételek

Karfiolos-csirkésquiche

Karfiolos-csirkés quiche

Hozzávalók
A tésztához
300 g
liszt
150 g
hideg vaj
1 db
tojás
1 csipet
1 - 2 ek
víz
(opcionális)
A töltelékhez
300 g
karfiol
150 g
csirkemellfilé
1 ek
olaj
só, bors
4 db
tojás
2 gerezd
fokhagyma
200 g
reszelt trappista
400 ml
tejszín

Elkészítés

A karfiolos-csirkés quiche tésztájához lisztet összedolgozzuk a hideg vajjal, a tojással és a sóval. Amennyiben szükséges, adunk hozzá egy kevés vizet. Amint összeállt a tészta, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük. Ne dolgozzuk túl a tésztát, különben megolvad a vaj, és ettől nem lesz ropogós sütés után.

A karfiolt 2-3 cm-es rózsákra szedjük, és lobogó vízben 3-4 percig előfőzzük, majd hideg víz alá tesszük, és lehűtjük. A tésztát beledolgozzuk a piteformába, majd vakon (sütőbabbal lesúlyozva) 180 fokos sütőben, 10-15 perc alatt elősütjük.

A csirkét 2 cm-es kockákra vágjuk, majd olajat melegítünk egy serpenyőben, és 1-2 perc alatt elősütjük a húst. Sütés közben sózzuk, borsozzuk.

A tejszínt elkeverjük a tojásokkal, sóval, a zúzott fokhagymával és a reszelt trappistával, majd belekeverjük a lehűtött karfiolt és a csirkét is. A tejszínes masszát az elősütött tésztaformába öntjük, és további 30 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd felszeleteljük és tálaljuk.

  • Előkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 45 perc
  • Összesen: 85 perc
karfiolos-csirkes-quiche
Karfiolos-csirkés quiche

Ezek a karfiolos receptek is érdekelhetnek:

Sajtmártásban sült csirkecomb karfiollal

Mogyoróvajas-karfiolos tészta

Csirkés rakott brokkoli és karfiol

www.streetkitchen.hu

Ha szereted a karfiolt, akkor ezt a francia ételkülönlegességet mindenképp próbáld ki ebben a verzióban. Roppant mutatós, és gondolom azt mondanom se kell, hogy rendkívül finom is.

Hozzávalók

1 kb. 22 cm-es piteformához
A tésztához
300 g
liszt
150 g
hideg vaj
1 db
tojás
1 csipet
1 - 2 ek
víz
(opcionális)
A töltelékhez
300 g
karfiol
150 g
csirkemellfilé
1 ek
olaj
só, bors
4 db
tojás
2 gerezd
fokhagyma
200 g
reszelt trappista
400 ml
tejszín

A karfiolos-csirkés quiche tésztájához lisztet összedolgozzuk a hideg vajjal, a tojással és a sóval. Amennyiben szükséges, adunk hozzá egy kevés vizet. Amint összeállt a tészta, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük. Ne dolgozzuk túl a tésztát, különben megolvad a vaj, és ettől nem lesz ropogós sütés után.

A karfiolt 2-3 cm-es rózsákra szedjük, és lobogó vízben 3-4 percig előfőzzük, majd hideg víz alá tesszük, és lehűtjük. A tésztát beledolgozzuk a piteformába, majd vakon (sütőbabbal lesúlyozva) 180 fokos sütőben, 10-15 perc alatt elősütjük.

A csirkét 2 cm-es kockákra vágjuk, majd olajat melegítünk egy serpenyőben, és 1-2 perc alatt elősütjük a húst. Sütés közben sózzuk, borsozzuk.

A tejszínt elkeverjük a tojásokkal, sóval, a zúzott fokhagymával és a reszelt trappistával, majd belekeverjük a lehűtött karfiolt és a csirkét is. A tejszínes masszát az elősütött tésztaformába öntjük, és további 30 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd felszeleteljük és tálaljuk.

  • Előkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 45 perc
  • Összesen: 85 perc
karfiolos-csirkes-quiche
Karfiolos-csirkés quiche

Ezek a karfiolos receptek is érdekelhetnek:

Sajtmártásban sült csirkecomb karfiollal

Mogyoróvajas-karfiolos tészta

Csirkés rakott brokkoli és karfiol

Ha tetszett a Karfiolos-csirkés quiche receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept