Hozzávalók
- 600 g előfőzött udon tészta
- 300 g karfiol
- 2 ek liszt
- bő olaj a sütéshez
- 1 csokor friss petrezselyem
A bundához
- 1 db tojás
- 100 g liszt
- 150 ml víz
- 1 tk fokhagymapor
- só, bors
A mázhoz
- 3 ek szójaszósz
- 3 ek mogyoróvaj
- 1 ek méz
- 1 db lime leve
- 350 ml víz
Hozzávalók
- 600 g előfőzött udon tészta
- 300 g karfiol
- 2 ek liszt
- bő olaj a sütéshez
- 1 csokor friss petrezselyem
A bundához
- 1 db tojás
- 100 g liszt
- 150 ml víz
- 1 tk fokhagymapor
- só, bors
A mázhoz
- 3 ek szójaszósz
- 3 ek mogyoróvaj
- 1 ek méz
- 1 db lime leve
- 350 ml víz
A tésztát 2 percre lobogó vízbe dobjuk, és leszűrjük. A karfiolt kis rózsákra szedjük, és összeforgatjuk a liszttel.
Egy lábasban felmelegítjük az olajat kb. 160 fokra. A bunda hozzávalóit kikeverjük, és a lisztezett karfiolt belemártjuk, majd az olajban aranybarnára sütjük 6-7 perc alatt. Papírtörlőn lecsepegtetjük róla a felesleges olajat.
Egy magas falú serpenyőben a máz hozzávalóit összeforraljuk, beledobjuk a karfiolt és a tésztát, összeforgatjuk, végül apróra vágott friss petrezselyemmel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a mogyoróvajas-karfiolos tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a karfiolos receptek is érdekelhetnek:
Csirkés rakott brokkoli és karfiol
Pulykamell gravy mártással és diós sült karfiollal