Saláták

Károlyisaláta

Károlyi saláta
karolyi-salata

Hozzávalók
500 g
burgonya
3 db
tojás
200 g
csemegeuborka
150 g
sonka
1 fej
lila hagyma
(90 g/fej)
150 g
reszelt trappista sajt
2 ek
majonéz
2 ek
tejföl
1 tk
mustár
1 tk
porcukor
bors
1 csokor
petrezselyemzöld
1 liter főzővízhez
1 ek
2 ek
kristálycukor
2 ek
10%-os ételecet

Elkészítés
  1. A burgonyát meghámozzuk, vékony félkarikákat vágunk belőle, majd sós, enyhén cukrozott és ecetes vízben puhára főzzük. Leszűrjük és kihűtjük.

  2. A tojásokat lobogó vízben 10 percig főzzük, majd hideg vízben lehűtjük, meghámozzuk és felkockázzuk.

  3. A csemegeuborkát, a sonkát és a lila hagymát szintén kis kockákra vágjuk. Egy nagy tálban összeforgatjuk a burgonyát, a tojást, a sonkát, a reszelt sajtot, az uborkát és a hagymát.

  4. A majonézt kikeverjük a tejföllel, a mustárral, a porcukorral, sóval és borssal, majd a salátára öntjük és óvatosan összeforgatjuk a frissen aprított petrezselyem társaságában.

  5. Tálalásnál negyedekre vágott főtt tojással díszíthetjük.

www.streetkitchen.hu

Ha a francia krumplisaláta és a magyar hidegtál találkozna egy vidám családi összejövetelen, abból bizony megszületne a Károlyi saláta. Krémes, tartalmas és mégis frissítő – pont az a fajta fogás, amit egyszer megkóstolva mindig jókedvvel készítünk újra. Ünnepi asztalra és hétköznapi vacsorára is tökéletes választás!

A főtt burgonya és tojás mellett a sonka, a sajt és a majonézes-tejfölös öntet gondoskodik a tartalmasságról, miközben a savanykás uborka és a friss petrezselyem gondoskodik a frissítő egyensúlyról. Kezdőként is bátran nekiállhatsz – csak egy nagy keverőtálra és némi türelemre lesz szükséged. :)

Hozzávalók

4 fő részére
500 g
burgonya
3 db
tojás
200 g
csemegeuborka
150 g
sonka
1 fej
lila hagyma
(90 g/fej)
150 g
reszelt trappista sajt
2 ek
majonéz
2 ek
tejföl
1 tk
mustár
1 tk
porcukor
bors
1 csokor
petrezselyemzöld
1 liter főzővízhez
1 ek
2 ek
kristálycukor
2 ek
10%-os ételecet

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, vékony félkarikákat vágunk belőle, majd sós, enyhén cukrozott és ecetes vízben puhára főzzük. Leszűrjük és kihűtjük.

  2. A tojásokat lobogó vízben 10 percig főzzük, majd hideg vízben lehűtjük, meghámozzuk és felkockázzuk.

  3. A csemegeuborkát, a sonkát és a lila hagymát szintén kis kockákra vágjuk. Egy nagy tálban összeforgatjuk a burgonyát, a tojást, a sonkát, a reszelt sajtot, az uborkát és a hagymát.

  4. A majonézt kikeverjük a tejföllel, a mustárral, a porcukorral, sóval és borssal, majd a salátára öntjük és óvatosan összeforgatjuk a frissen aprított petrezselyem társaságában.

  5. Tálalásnál negyedekre vágott főtt tojással díszíthetjük.

Ha tetszett a károlyi saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése