A tiramisu után talán a profiterol a leghíresebb olasz desszert, de fehér csokis változatot még nem készítettünk belőle - mostanáig!
A tésztához a vajat a vízzel, a sóval és a cukorral felforraljuk, majd beleöntjük a lisztet, és néhány perc alatt egynemű tésztává főzzük addig, amíg teljesen el nem válik az edény falától. Ezután kiszedjük egy keverőtálba, és teljesen kihűtjük.
A krémhez a tojássárgáját elkeverjük a cukorral, vaníliával, keményítővel, a kávétejjel, majd egy keményebb krémet főzünk belőle. Elzárjuk, belekeverjük a kávét, és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt a tészta, egyesével egy habverővel belekeverjük a tojásokat, majd addig habosítjuk, amíg szép, krémes masszát nem kapunk. Habzsákba töltjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire 3-4 cm átmérőjű halmokat nyomunk, kb. 5 cm-re egymástól. Egy vizes kanállal lelapítjuk a tetejüket, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre, majd 160 fokon 15 percet szárítjuk. Ha megsült, kitámasztjuk a sütőt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Amíg hűl a tészta, befejezzük a kávés krémet: hozzáadjuk a mascarponét, és kihabosítjuk. Vékonyabb csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és felhasználásig hűtőbe tesszük.
A tejszínt felmelegítjük, és elkeverjük benne a csokit. A mandulát egy száraz serpenyőben megpirítjuk.
A kihűlt tésztákat megtöltjük a krémmel, leöntjük a fehér csokival, és megszórjuk a pirított mandulával.
