A kávés egészben sült csirke elkészítéséhez először fellazítjuk a csirke bőrét, hogy majd alá tudjuk kenni a fűszeres-kávés margarint. Ehhez 200 g margarint kikeverünk a kávéval, a szójaszósszal és a szerecsendióval, majd alaposan megsózzuk. Bátran lehet sózni a margarint, mert mégiscsak az egész madarat be kell ízesítenie. :)
A fellazított csirkebőr alá kenjük a fűszeres margarint, aztán egy spárgával megkötözzük a madarat. Repülhet is be a 160 fokra előmelegített sütőbe kb. 1 órára, de a pontos sütési idő a csirke méretétől függően több is lehet.
A hagymát félkarikákra vágjuk, a krumplit cikkekre, az egész fej fokhagymáknak pedig levágjuk a tetjét. Amikor már csak kb. fél óra van hátra a csirke sütési idejéből, mellészórjuk a hagymát és a burgonyát, és rápakoljuk a tepsire a két fej fokhagymát is. Meghintjük a zöldségeket sóval és eloszlatjuk rajtuk a maradék margarint, aztán mehet vissza az egész a sütőbe.
Ha elkészült, levágjuk a csirkéről a spárgát. A megsült fokhagymákat egy tálba nyomjuk, összedolgozzuk a majonézzel és a kéksajttal, és ezzel a mártással tálaljuk a csirkét, a burgonyát és a sült hagymát.

- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: kb. 60 perc
Még több kávés recept:
Kávés BBQ oldalas rozmaringos steakkrumplival és coleslaw salátával