A kávés-fahéjas csiga elkészítéséhez egy robotgép keverőtáljában összekeverjük a tésztához való lisztet, cukrot és sót, majd félretesszük. Vízgőz felett felolvasztjuk a vajat a tejjel, figyelve arra, hogy 40 fok alatt maradjon. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a szárított élesztőt. Ezt a ráöntjük a keverőtálban lévő száraz hozzávalókra, beleütjük a tojást, és addig dagasztjuk a géppel, amíg sima és ruganyos tésztát nem kapunk. Egy kiolajozott edénybe tesszük, letakarjuk, és hagyjuk pihenni 10 percet.
Enyhén lisztezett deszkára borítjuk a megkelt tésztát, és 35 × 20 cm-es téglalappá nyújtjuk.
A töltelék száraz hozzávalóit összekeverjük. A kinyújtott tésztát megkenjük a puha vajjal, és rászórjuk a fahéjas-cukros keveréket. A hosszabbik oldalánál kezdve szorosan feltekerjük, és egy éles késsel 8-10 karikát vágunk a tekercsből. Egy kivajazott sütőformába tesszük, majd letakarva hagyjuk kelni 60-90 percet, amíg a duplájára nő.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Közben a kávés mázhoz a sajtkrémet kihabosítjuk a vajjal, majd belekeverjük a többi hozzávalót is. Ezt a mázat a még langyos csigák tetejére csurgatjuk.
