Ázsiai kaják

Kelbimbóskungpaocsirke

Kelbimbós kung pao csirke

Hozzávalók
300 g
kelbimbó
1 ek
olívaolaj
1 ek
szezámolaj
300 g
csirkemell
A kung pao szószhoz
2 gerezd
reszelt fokhagyma
1 tk
kristálycukor
2 cm-es
gyömbér reszelve
1 tk
chilipehely
50 ml
szójaszósz
80 ml
víz
40 ml
rizsecet
10 ml
méz
10 g
keményítő
1 tk
őrölt rózsabors
A tálaláshoz
2 szál
újhagyma
200 g
főtt rizs
1 ek
fekete szezámmag

Elkészítés

A kelbimbók végét levágjuk, külső leveleit leszedjük, elfelezzük őket, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire dobjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk és 200 fokra előmelegített sütőben 18-22 percig sütjük, félidőnél átforgatjuk.

Egy serpenyőben szezámolajat hevítünk és a megtisztított, vékony csíkokra vágott csirkét alaposan lepirítjuk benne, hogy szép aranybarna legyen, majd félrehúzzuk. Egy tálban habverővel kikeverjük a kung pao szósz összetevőit. A megsült kelbimbókat hozzádobjuk a csirkéhez, visszarakjuk a tűzhelyre, 2 perc alatt összeforgatjuk, majd felöntjük a szósszal és közepes lángon 6-7 percig főzzük, néha megkevergetve. Végül megszórjuk karikákra vágott újhagymával és fekete szezámmaggal szórt főtt rizzsel tálaljuk.

kelbimbos-kung-pao-csirke
Kelbimbós kung pao csirke (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Sütési idő: 20 perc

Az ázsiai konyha szerelmeseinek jó hírünk van: ezen kívül még végtelen receptet találtok az oldalon, de most hozunk is párat.

Kung Pao csirke gluténmentesen

Miso szószos halfilé ázsiai coleslaw-val

Gong Ting, az illatos-omlós marhahúsos lepény

www.streetkitchen.hu

Az ázsiai ételekhez is nagyon jól passzol a kelbimbó, szóval használd bátran ezt a király zöldséget, hogy feldobd vele a megszokott kung pao csirkédet!

Hozzávalók

2 főre
300 g
kelbimbó
1 ek
olívaolaj
1 ek
szezámolaj
300 g
csirkemell
A kung pao szószhoz
2 gerezd
reszelt fokhagyma
1 tk
kristálycukor
2 cm-es
gyömbér reszelve
1 tk
chilipehely
50 ml
szójaszósz
80 ml
víz
40 ml
rizsecet
10 ml
méz
10 g
keményítő
1 tk
őrölt rózsabors
A tálaláshoz
2 szál
újhagyma
200 g
főtt rizs
1 ek
fekete szezámmag

A kelbimbók végét levágjuk, külső leveleit leszedjük, elfelezzük őket, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire dobjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk és 200 fokra előmelegített sütőben 18-22 percig sütjük, félidőnél átforgatjuk.

Egy serpenyőben szezámolajat hevítünk és a megtisztított, vékony csíkokra vágott csirkét alaposan lepirítjuk benne, hogy szép aranybarna legyen, majd félrehúzzuk. Egy tálban habverővel kikeverjük a kung pao szósz összetevőit. A megsült kelbimbókat hozzádobjuk a csirkéhez, visszarakjuk a tűzhelyre, 2 perc alatt összeforgatjuk, majd felöntjük a szósszal és közepes lángon 6-7 percig főzzük, néha megkevergetve. Végül megszórjuk karikákra vágott újhagymával és fekete szezámmaggal szórt főtt rizzsel tálaljuk.

kelbimbos-kung-pao-csirke
Kelbimbós kung pao csirke (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Sütési idő: 20 perc

Az ázsiai konyha szerelmeseinek jó hírünk van: ezen kívül még végtelen receptet találtok az oldalon, de most hozunk is párat.

Kung Pao csirke gluténmentesen

Miso szószos halfilé ázsiai coleslaw-val

Gong Ting, az illatos-omlós marhahúsos lepény

Ha tetszett a Kelbimbós kung pao csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept