Receptek

Kenyérlángosésmargheritagrillezettpizza

Kenyérlángos és margherita grillezett pizza

Hozzávalók
A tésztához
500 ml
víz
2 g
friss élesztő
20 g
cukor
800 - 850 g
00-ás pizzaliszt
15 g
1 ek
olívaolaj
A pizzaszószhoz
1 db
konzerv paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
2 ek
oregánó
1 ek
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
A kenyérlángosra
200 g
tejföl
100 g
szeletelt bacon
1 fej
lila hagyma
0.5 db
hegyes erős paprika
A margherita pizzához
2 db
bivalymozzarella
(100 g-os kiszerelés)
0.5 csokor
bazsalikom

Elkészítés

Ez egy hosszú kelesztésű pizzatészta, így ezt 1 nappal előtte el tudjátok készíteni. Ha nem szeretnétek ezt a verziót, akkor az élesztő mennyiségét növelni kell 15 grammra. Így szobahőmérsékleten 1-2 óra is elég, de az igazán jó végeredményhez érdemes a 24 órás verziót elkészíteni. 

A tésztához egy kisebb edényben a langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. A lisztet és a sót egy keverőtálba tesszük, az olajat az élesztős vízbe keverjük, majd a két részt szépen összedolgozzuk, és alaposan kidagasztjuk. A tésztát olajjal kikent zacskóba csomagoljuk, és 24 órára hűtőbe rakjuk. Felhasználás előtt 1 órával kivesszük a hűtőből, hogy temperálódjon a tészta.

A paradicsomszószhoz a paradicsomkonzervet bekeverjük az oregánóval, az olívaolajjal és a zúzott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk és kész is a szuper pizzaszószunk.

A tésztát 8 részre osztjuk, kiadagoljuk és olajozott tálcán, lefedve hagyjuk kelni még 30 percig. Ezután kukoricaliszttel megszórt felületen kinyújtjuk a tésztát, és megpakoljuk a feltétekkel.

  • Elkészítési idő: 50 perc + 1 nap kelesztés
Kenyérlángos (Fotó: Street Kitchen)

A magyarosra tejfölt kenünk, megpakoljuk szeletelt baconnel, felkarikázott lila hagymával és hegyes erőssel. A margheritára rákenjük a pizzaszószt, majd megpakoljuk a szeletelt mozzarellával és friss bazsalikomlevelekkel. A megpakolt pizzákat 280 fokos grillen, pizzakövön 6-8 perc alatt készre sütjük. 

Margherita grillezett pizza (Fotó: Street Kitchen)

Még több pizzás recept:

Serpenyős pizza

Bolognai ragus pizza

Gluténmentes pizza

www.streetkitchen.hu

Ha már régen ettetek, netalántán régen csináltatok pizzát, akkor itt az ideje! A magyaros változat hozza magával a hazai ízeket, meg van egy kis ereje. A margherita pedig laza, olaszos hangulatba varázsol el mindenkit egy grillpartin. Dobjátok össze mindenképpen!

Hozzávalók

8 pizzához
A tésztához
500 ml
víz
2 g
friss élesztő
20 g
cukor
800 - 850 g
00-ás pizzaliszt
15 g
1 ek
olívaolaj
A pizzaszószhoz
1 db
konzerv paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
2 ek
oregánó
1 ek
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
A kenyérlángosra
200 g
tejföl
100 g
szeletelt bacon
1 fej
lila hagyma
0.5 db
hegyes erős paprika
A margherita pizzához
2 db
bivalymozzarella
(100 g-os kiszerelés)
0.5 csokor
bazsalikom

Ez egy hosszú kelesztésű pizzatészta, így ezt 1 nappal előtte el tudjátok készíteni. Ha nem szeretnétek ezt a verziót, akkor az élesztő mennyiségét növelni kell 15 grammra. Így szobahőmérsékleten 1-2 óra is elég, de az igazán jó végeredményhez érdemes a 24 órás verziót elkészíteni. 

A tésztához egy kisebb edényben a langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. A lisztet és a sót egy keverőtálba tesszük, az olajat az élesztős vízbe keverjük, majd a két részt szépen összedolgozzuk, és alaposan kidagasztjuk. A tésztát olajjal kikent zacskóba csomagoljuk, és 24 órára hűtőbe rakjuk. Felhasználás előtt 1 órával kivesszük a hűtőből, hogy temperálódjon a tészta.

A paradicsomszószhoz a paradicsomkonzervet bekeverjük az oregánóval, az olívaolajjal és a zúzott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk és kész is a szuper pizzaszószunk.

A tésztát 8 részre osztjuk, kiadagoljuk és olajozott tálcán, lefedve hagyjuk kelni még 30 percig. Ezután kukoricaliszttel megszórt felületen kinyújtjuk a tésztát, és megpakoljuk a feltétekkel.

  • Elkészítési idő: 50 perc + 1 nap kelesztés
Kenyérlángos (Fotó: Street Kitchen)

A magyarosra tejfölt kenünk, megpakoljuk szeletelt baconnel, felkarikázott lila hagymával és hegyes erőssel. A margheritára rákenjük a pizzaszószt, majd megpakoljuk a szeletelt mozzarellával és friss bazsalikomlevelekkel. A megpakolt pizzákat 280 fokos grillen, pizzakövön 6-8 perc alatt készre sütjük. 

Margherita grillezett pizza (Fotó: Street Kitchen)

Még több pizzás recept:

Serpenyős pizza

Bolognai ragus pizza

Gluténmentes pizza

Ha tetszett a Kenyérlángos és margherita grillezett pizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept