Italok

Kétszínűvitaminkoktél

Kétszínű vitaminkoktél

Hozzávalók
A zöld mixhez
5 g
zöld tea
300 ml
forró víz
110 g
kígyóuborka
80 g
zöld kaliforniai paprika
10 g
gyömbér
(1-2 cm)
4 - 5 g
zöld csíra
(mi brokkolicsírát használtunk)
20 g
spenótlevél
A piros mixhez
250 ml
biorépalé
30 g
mirelit áfonya
50 g
méz
60 g
paradicsomszósz
5 - 6 csepp
propoliszoldat
1 csipet

Elkészítés

A zöldteát leforrázzuk a vízzel, és 3-4 percig ázni hagyjuk.

Az uborkát, a paprikát és a gyömbért felkockázzuk, és egy kancsóba tesszük. Hozzáadjuk a csírát és a spenótot is, nyakon öntjük a leszűrt zöld teával, majd az egészet alaposan összezúzzuk, végül pedig egy finom szövésű szűrőn átszűrjük. A paprika C-vitamin-tartalma nagyon magas, a spenót vasforrás, a csírák pedig aminosavakban gazdagok. 

vitaminkoktél fázis

A piros mixhez a répalevet összekeverjük az áfonyával, a mézzel, a paradicsomszósszal és a propoliszoldattal, kicsit elvesszük az édességét egy csipetnyi sóval, majd alaposan összezúzzuk, és ezt is átszűrjük. A répalé karotintartalma természetesen magas, így kiváló antioxidáns. 

A látványos rétegezéshez a pohár aljába a piros mixet öntjük – ez a méztől és a paradicsomszósztól sűrűbb, így nehezebb, mint a zöld. Ezt követően egy kanálra csurgatva feltöltjük a poharat a zöld mixszel. Fogyasztás előtt érdemes összekeverni.

kétszínű vitaminkoktél

Ezek az italreceptek is érdekelhetnek:

Immunerősítő gyömbérsör

Tél végi smoothie maradék gyümölcsökből

3 tuti napindító smoothie

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Senki ne ijedjen meg az ital neve hallatán, a két szín két különböző tápanyag- és vitaminforrást biztosít, a kettőt ötvözve pedig csak nyerhetünk.

Hozzávalók

4 főre
A zöld mixhez
5 g
zöld tea
300 ml
forró víz
110 g
kígyóuborka
80 g
zöld kaliforniai paprika
10 g
gyömbér
(1-2 cm)
4 - 5 g
zöld csíra
(mi brokkolicsírát használtunk)
20 g
spenótlevél
A piros mixhez
250 ml
biorépalé
30 g
mirelit áfonya
50 g
méz
60 g
paradicsomszósz
5 - 6 csepp
propoliszoldat
1 csipet

A zöldteát leforrázzuk a vízzel, és 3-4 percig ázni hagyjuk.

Az uborkát, a paprikát és a gyömbért felkockázzuk, és egy kancsóba tesszük. Hozzáadjuk a csírát és a spenótot is, nyakon öntjük a leszűrt zöld teával, majd az egészet alaposan összezúzzuk, végül pedig egy finom szövésű szűrőn átszűrjük. A paprika C-vitamin-tartalma nagyon magas, a spenót vasforrás, a csírák pedig aminosavakban gazdagok. 

vitaminkoktél fázis

A piros mixhez a répalevet összekeverjük az áfonyával, a mézzel, a paradicsomszósszal és a propoliszoldattal, kicsit elvesszük az édességét egy csipetnyi sóval, majd alaposan összezúzzuk, és ezt is átszűrjük. A répalé karotintartalma természetesen magas, így kiváló antioxidáns. 

A látványos rétegezéshez a pohár aljába a piros mixet öntjük – ez a méztől és a paradicsomszósztól sűrűbb, így nehezebb, mint a zöld. Ezt követően egy kanálra csurgatva feltöltjük a poharat a zöld mixszel. Fogyasztás előtt érdemes összekeverni.

kétszínű vitaminkoktél

Ezek az italreceptek is érdekelhetnek:

Immunerősítő gyömbérsör

Tél végi smoothie maradék gyümölcsökből

3 tuti napindító smoothie

Ha tetszett a Kétszínű vitaminkoktél receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept