A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben vagy wokban felforrósítjuk az olajat, majd nagy lángon megpirítjuk rajta a csirkét. Ha megpirult, félretesszük egy tányérra.
Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk az újhagyma félkarikákra vágott fehér részét, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért, majd pár percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt répát és kaliforniai paprikát, majd visszatesszük a serpenyőbe a csirkét is.
Meglocsoljuk szójaszósszal, osztrigaszósszal, rizsecettel, és megszórjuk a barna cukorral. A vízben elkeverjük a keményítőt, majd hozzáöntjük, és az egészet 5–6 perc alatt összeforraljuk, míg a szósz besűrűsödik.
Tálalás előtt megszórjuk pirított szezámmaggal, az újhagyma zöldjével, és ha ti is szeretitek, korianderrel is. Forró jázminrizzsel tálaljuk.
Kínaigyömbérescsirke
Van az úgy, hogy az ember rákíván egy jó kis kínaira, de a házhoz szállítás már unalmas és nem túl pénztárcabarát. Ne aggódj, van megoldás!
Ez a kínai gyömbéres csirke gyors, friss és tele van intenzív ázsiai ízekkel. A szaftos csirkecsíkokat illatos gyömbér, fokhagyma és roppanós zöldségek kísérik, a szójaszósz–osztrigaszósz páros pedig mély, umamis karaktert ad az ételnek. Az elkészítéshez nincs szükség profi konyhai felszerelésre – egy jó wok vagy serpenyő és 20 perc bőven elég.
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben vagy wokban felforrósítjuk az olajat, majd nagy lángon megpirítjuk rajta a csirkét. Ha megpirult, félretesszük egy tányérra.
Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk az újhagyma félkarikákra vágott fehér részét, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért, majd pár percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt répát és kaliforniai paprikát, majd visszatesszük a serpenyőbe a csirkét is.
Meglocsoljuk szójaszósszal, osztrigaszósszal, rizsecettel, és megszórjuk a barna cukorral. A vízben elkeverjük a keményítőt, majd hozzáöntjük, és az egészet 5–6 perc alatt összeforraljuk, míg a szósz besűrűsödik.
Tálalás előtt megszórjuk pirított szezámmaggal, az újhagyma zöldjével, és ha ti is szeretitek, korianderrel is. Forró jázminrizzsel tálaljuk.

Akár hétköznapi vacsorára, akár egy gyors vendégváró menüre készíted, biztos, hogy mindenki repetázni fog. Ráadásul bármilyen zöldséggel variálhatod, így mindig új arcát mutatathatja. :)
Ha szereted az ázsiai ihletésű, gyorsan elkészíthető fogásokat, ezek is biztosan elnyerik a tetszésed:
Villámgyors pad thai néhány hozzávalóból
Ha tetszett a Kínai gyömbéres csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!