Ázsiai kaják

Kínaigyömbérescsirke

Kínai gyömbéres csirke
kinai-gyomberes-csirke

Hozzávalók
500 g
csirkemellfilé
2 ek
étolaj
1 csokor
újhagyma
3 gerezd
fokhagyma
2
reszelt gyömbér
(friss)
1 szál
sárgarépa
(100 g/szál)
1 db
kaliforniai paprika
2 ek
szójaszósz
1 ek
osztrigaszósz
1 ek
rizsecet
(vagy ételecet)
1 tk
barna cukor
1 tk
keményítő
100 ml
víz
A tálaláshoz
2 ek
szezámmag
1 csokor
koriander
főtt jázminrizs

Elkészítés
  1. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben vagy wokban felforrósítjuk az olajat, majd nagy lángon megpirítjuk rajta a csirkét. Ha megpirult, félretesszük egy tányérra.

  2. Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk az újhagyma félkarikákra vágott fehér részét, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért, majd pár percig pirítjuk.

  3. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt répát és kaliforniai paprikát, majd visszatesszük a serpenyőbe a csirkét is.

  4. Meglocsoljuk szójaszósszal, osztrigaszósszal, rizsecettel, és megszórjuk a barna cukorral. A vízben elkeverjük a keményítőt, majd hozzáöntjük, és az egészet 5–6 perc alatt összeforraljuk, míg a szósz besűrűsödik.

  5. Tálalás előtt megszórjuk pirított szezámmaggal, az újhagyma zöldjével, és ha ti is szeretitek, korianderrel is. Forró jázminrizzsel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Van az úgy, hogy az ember rákíván egy jó kis kínaira, de a házhoz szállítás már unalmas és nem túl pénztárcabarát. Ne aggódj, van megoldás!

Ez a kínai gyömbéres csirke gyors, friss és tele van intenzív ázsiai ízekkel. A szaftos csirkecsíkokat illatos gyömbér, fokhagyma és roppanós zöldségek kísérik, a szójaszósz–osztrigaszósz páros pedig mély, umamis karaktert ad az ételnek. Az elkészítéshez nincs szükség profi konyhai felszerelésre – egy jó wok vagy serpenyő és 20 perc bőven elég.

Hozzávalók

2 fő részére
500 g
csirkemellfilé
2 ek
étolaj
1 csokor
újhagyma
3 gerezd
fokhagyma
2
reszelt gyömbér
(friss)
1 szál
sárgarépa
(100 g/szál)
1 db
kaliforniai paprika
2 ek
szójaszósz
1 ek
osztrigaszósz
1 ek
rizsecet
(vagy ételecet)
1 tk
barna cukor
1 tk
keményítő
100 ml
víz
A tálaláshoz
2 ek
szezámmag
1 csokor
koriander
főtt jázminrizs

Elkészítés

  1. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben vagy wokban felforrósítjuk az olajat, majd nagy lángon megpirítjuk rajta a csirkét. Ha megpirult, félretesszük egy tányérra.

  2. Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk az újhagyma félkarikákra vágott fehér részét, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért, majd pár percig pirítjuk.

  3. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt répát és kaliforniai paprikát, majd visszatesszük a serpenyőbe a csirkét is.

  4. Meglocsoljuk szójaszósszal, osztrigaszósszal, rizsecettel, és megszórjuk a barna cukorral. A vízben elkeverjük a keményítőt, majd hozzáöntjük, és az egészet 5–6 perc alatt összeforraljuk, míg a szósz besűrűsödik.

  5. Tálalás előtt megszórjuk pirított szezámmaggal, az újhagyma zöldjével, és ha ti is szeretitek, korianderrel is. Forró jázminrizzsel tálaljuk.

Ha tetszett a Kínai gyömbéres csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept