A paradicsomsaláta első lépéseként a paradicsomot és a lila hagymát felszeleteljük, a petrezselymet apróra vágjuk. Az ecetes léhez jól összekeverjük az almaecetet, a vizet, a sót, a borsot és a porcukrot. Ha ezzel megvagyunk, ráöntjük a paradicsomos keverékre. Fogyasztás előtt legalább 15 percet hagyjuk állni a hűtőben.

Nyáron, amikor érik a paradicsom, akár magában is szívesen fogyasztjuk ezt a szuper zöldséget. Számtalan formában (és még színben is!) megtalálni a boltokban, piacokon és kertekben. Arról meg aztán pláne ne feledkezzünk meg, hogy tele van B- és C-vitaminnal, úgyhogy elképesztően egészséges élelmiszerről van szó. Ha te is nagy rajongója vagy a paradicsomnak, akkor mutatunk a paradicsomsaláta recept mellett négy ételt, amit a szezonban semmiképp nem szabad kihagynod!
Paradicsomchutney friss paradicsomból
Garnélás spagetti konfitált paradicsommal