Tészták

Klasszikusamerikaipasta:mac&cheese

Klasszikus amerikai pasta: mac & cheese

Hozzávalók
25 dkg
makaróni, amorosi, szarvacska vagy egyéb csőszerű tészta
10 dkg
kockára vágott bacon
3 dkg
vaj
chilipehely, vagy más csípős cucc, ízlés szerint
2 csapott ek
liszt
6 dl
tej
4 gerezd
fokhagyma
5 dkg
parmezán
5 dkg
ementáli sajt
5 dkg
gouda sajt
10 dkg
zöldborsó
só, bors, szerecsendió
kevés friss snidling a tálaláshoz

Elkészítés

A tésztát lobogó, sós vízbe tesszük és amíg megfő, elkészítjük a szószt. A csíkokra felvágott bacont egy forró lábasban, kevés olaj hozzáadásával lepirítjuk. Ha a bacon lepirult, hozzáadjuk a vajat, amit megolvasztunk. Ha szeretnénk, hogy az ételünk csípjen, nyomatunk bele egy kis chilipelyhet. Ha a vaj megolvadt, hozzáadjuk a lisztet és addig hevítjük, amíg felhabzik. A tejet ezután részletekben adagolva adjuk hozzá, és minden körben alaposan keverjük el egy habverővel, hogy még véletlenül se legyen csomós a mártásunk. Jöhet az ízesítés: só, feketebors, frissen reszelt szerecsendió.

A fokhagymagerezdeket vékony szeletekre felvágjuk, megszórjuk durva szemű sóval és a kés lapjával addig préseljük, amíg egy fokhagyma paszta lesz belőle. Ezt is hozzáadjuk a készülő mártásunkhoz. Most jön a lényeg, a sajt. Lényegében bármilyen sajtot használunk, minél többfélét és minél aromásabbakat találunk, annál finomabb lesz a végeredmény, de egy jó ementálit és a parmezánt nem illik kihagyni a buliból!

A lefőtt tésztát hozzáadjuk a mártáshoz és alaposan összeforgatjuk. Végül hozzáadunk 2 maréknyi, 5 perc alatt készre főzött, fagyasztott zöldborsót is. A tetejére még szórunk egy kevés parmezán sajtot és friss snidlinget.

www.streetkitchen.hu

Rengeteg amerikai filmeben láttuk már, hogy a szereplők csak úgy falják magukba a szuper egyszerű de mégis nagyon finom mac & cheese-t. Elkészíteni is nagyon egyszerű és sajtimádóknak kötelező.

Hozzávalók

4 főre
25 dkg
makaróni, amorosi, szarvacska vagy egyéb csőszerű tészta
10 dkg
kockára vágott bacon
3 dkg
vaj
chilipehely, vagy más csípős cucc, ízlés szerint
2 csapott ek
liszt
6 dl
tej
4 gerezd
fokhagyma
5 dkg
parmezán
5 dkg
ementáli sajt
5 dkg
gouda sajt
10 dkg
zöldborsó
só, bors, szerecsendió
kevés friss snidling a tálaláshoz

A tésztát lobogó, sós vízbe tesszük és amíg megfő, elkészítjük a szószt. A csíkokra felvágott bacont egy forró lábasban, kevés olaj hozzáadásával lepirítjuk. Ha a bacon lepirult, hozzáadjuk a vajat, amit megolvasztunk. Ha szeretnénk, hogy az ételünk csípjen, nyomatunk bele egy kis chilipelyhet. Ha a vaj megolvadt, hozzáadjuk a lisztet és addig hevítjük, amíg felhabzik. A tejet ezután részletekben adagolva adjuk hozzá, és minden körben alaposan keverjük el egy habverővel, hogy még véletlenül se legyen csomós a mártásunk. Jöhet az ízesítés: só, feketebors, frissen reszelt szerecsendió.

A fokhagymagerezdeket vékony szeletekre felvágjuk, megszórjuk durva szemű sóval és a kés lapjával addig préseljük, amíg egy fokhagyma paszta lesz belőle. Ezt is hozzáadjuk a készülő mártásunkhoz. Most jön a lényeg, a sajt. Lényegében bármilyen sajtot használunk, minél többfélét és minél aromásabbakat találunk, annál finomabb lesz a végeredmény, de egy jó ementálit és a parmezánt nem illik kihagyni a buliból!

A lefőtt tésztát hozzáadjuk a mártáshoz és alaposan összeforgatjuk. Végül hozzáadunk 2 maréknyi, 5 perc alatt készre főzött, fagyasztott zöldborsót is. A tetejére még szórunk egy kevés parmezán sajtot és friss snidlinget.

Ha tetszett a Klasszikus amerikai pasta: mac & cheese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept