Street Kitchen

Klasszikusgulyásleves

Klasszikus gulyásleves

Hozzávalók
200 g
hagyma
60 g
zsír
2 gerezd
fokhagyma
1 db
paradicsom
1 db
paprika
600 g
marhalábszár
1 ek
csípőspaprika-krém
1 ek
pritaminpaprika-krém
1 ek
pirospaprika
1 csokor
zellerzöld
só, bors
1 csipet
őrölt kömény
1 szál
répa
0.25 db
zellergumó
500 g
krumpli
1 - 2 tk
mustár
A tálaláshoz
1 csokor
friss petrezselyem
friss kenyér

Elkészítés

A klasszikus gulyásleves recept első lépéseként a finomra vágott hagymát a zsíron 2-3 perc alatt megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. További 1-2 perc pirítás után mehet bele a kis kockákra vágott paradicsom és paprika. Kicsit lepirítjuk, majd beletesszük a kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágott húst. 2-3 perc pirítás után hozzáadjuk a kétféle paprikakrémet és a pirospaprikát, közben kevergetjük, nehogy megégjen a paprika.

Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi a húst. Ha felforrt, hozzáadjuk a zellerzöldet, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük köménnyel és addig főzzük, amíg a hús szinte teljesen meg nem puhul. A főzés során pótoljuk a vizet. Ezután hozzáadjuk a kis, kb. 1 x 1 cm-es kockákra vágott répát, zellert és krumplit, valamint a mustárt és felöntjük 1,5-2 liter vízzel. Tovább főzzük a levest, míg a zöldségek is megpuhulnak. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és friss kenyérrel kínáljuk a gőzölgő gulyáslevest.

klasszikus gulyásleves recept, gulyás recept, gulyás leves, gulyasleves
Klasszikus gulyásleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 180 perc 

Ha a gulyásleves recept már a kiujjatokban van, akkor ezek a levesreceptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Csorbaleves Zsolti módra

Tárkonyos húsgombócleves

Csülkös bableves csipetkével

www.streetkitchen.hu

A legnagyobb klasszikus kis hazánkban. Puskás neve után talán ez az az étel, ami a legtöbb külföldinek eszébe jut, ha azt hallja, Magyarország. Nem is csoda, hiszen a gulyásleves tényleg bárhol, bármikor megállja a helyét a nagyvilágban, szóval van okunk büszkének lenni rá.

Hozzávalók

4 főre
200 g
hagyma
60 g
zsír
2 gerezd
fokhagyma
1 db
paradicsom
1 db
paprika
600 g
marhalábszár
1 ek
csípőspaprika-krém
1 ek
pritaminpaprika-krém
1 ek
pirospaprika
1 csokor
zellerzöld
só, bors
1 csipet
őrölt kömény
1 szál
répa
0.25 db
zellergumó
500 g
krumpli
1 - 2 tk
mustár
A tálaláshoz
1 csokor
friss petrezselyem
friss kenyér

A klasszikus gulyásleves recept első lépéseként a finomra vágott hagymát a zsíron 2-3 perc alatt megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. További 1-2 perc pirítás után mehet bele a kis kockákra vágott paradicsom és paprika. Kicsit lepirítjuk, majd beletesszük a kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágott húst. 2-3 perc pirítás után hozzáadjuk a kétféle paprikakrémet és a pirospaprikát, közben kevergetjük, nehogy megégjen a paprika.

Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi a húst. Ha felforrt, hozzáadjuk a zellerzöldet, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük köménnyel és addig főzzük, amíg a hús szinte teljesen meg nem puhul. A főzés során pótoljuk a vizet. Ezután hozzáadjuk a kis, kb. 1 x 1 cm-es kockákra vágott répát, zellert és krumplit, valamint a mustárt és felöntjük 1,5-2 liter vízzel. Tovább főzzük a levest, míg a zöldségek is megpuhulnak. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és friss kenyérrel kínáljuk a gőzölgő gulyáslevest.

klasszikus gulyásleves recept, gulyás recept, gulyás leves, gulyasleves
Klasszikus gulyásleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 180 perc 

Ha a gulyásleves recept már a kiujjatokban van, akkor ezek a levesreceptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Csorbaleves Zsolti módra

Tárkonyos húsgombócleves

Csülkös bableves csipetkével

Ha tetszett a Klasszikus gulyásleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept