Vegetáriánus ételek

Koktélparadicsomos-mozzarellásragupuliszkával

Koktélparadicsomos-mozzarellás ragu puliszkával

Hozzávalók
2 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
300 g
koktélparadicsom
200 g
vizes mozzarella
só, bors
2 ág
friss kakukkfű
A puliszkához
600 ml
víz
100 g
kukoricadara
só, bors
őrölt rozmaring
kakukkfű
25 g
parmezán
50 g
dióbél
20 g
vaj

Elkészítés

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a felvágott koktélparadicsomot, olyan 10-15 percig közepes lángon hőkezeljük, utána a lecsöpögtetett és ugyanekkora darabokra vágott mozzarellát dobjuk rá, fűszerezzük, és addig főzzük, amíg a mozzarella egy kicsit meg nem olvad.

A puliszkához vizet melegítünk, sózzuk, majd beleöntjük a kukoricadarát, és közepes lángon, kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű vajat, parmezánt reszelünk bele, fűszerezzük, majd apróra vágott diót keverünk el benne.

Egy tányérba szedünk a puliszkából, kanalazunk rá a koktélparadicsomos-mozzarellás raguból, és készen is vagyunk!

Koktélparadicsomos-mozzarellás „ragu" puliszkával

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Amit most mutatok, az egy vega, olaszos hangulatú ragu, kellemesen krémes puliszkával tálalva. Húsmentes hétfőkre, vagy rohanós hétköznapokra keresve sem találtok jobbat!

Hozzávalók

2 főre
2 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
300 g
koktélparadicsom
200 g
vizes mozzarella
só, bors
2 ág
friss kakukkfű
A puliszkához
600 ml
víz
100 g
kukoricadara
só, bors
őrölt rozmaring
kakukkfű
25 g
parmezán
50 g
dióbél
20 g
vaj

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a felvágott koktélparadicsomot, olyan 10-15 percig közepes lángon hőkezeljük, utána a lecsöpögtetett és ugyanekkora darabokra vágott mozzarellát dobjuk rá, fűszerezzük, és addig főzzük, amíg a mozzarella egy kicsit meg nem olvad.

A puliszkához vizet melegítünk, sózzuk, majd beleöntjük a kukoricadarát, és közepes lángon, kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű vajat, parmezánt reszelünk bele, fűszerezzük, majd apróra vágott diót keverünk el benne.

Egy tányérba szedünk a puliszkából, kanalazunk rá a koktélparadicsomos-mozzarellás raguból, és készen is vagyunk!

Koktélparadicsomos-mozzarellás „ragu" puliszkával

Ha tetszett a Koktélparadicsomos-mozzarellás ragu puliszkával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept