Fantasztikus desszertek

Kókuszkenyér

Kókuszkenyér

Hozzávalók
A kókuszkenyérhez
75 g
puha vaj
65 g
kristálycukor
2 db
tojás
1 db
tojássárgája
170 g
tejföl
115 g
kókuszreszelék
100 g
finomliszt
1 csipet
10 g
sütőpor
A meglocsoláshoz
120 ml
krémlikőr
A krémhez
1 ek
kókuszreszelék
125 g
mascarpone
2 ek
porcukor
A tetejére
2 ek
pirított kókuszchips

Elkészítés

A kókuszkenyérhez a vajat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk az egész tojásokat, a tojássárgáját és a tejfölt is. Egy tálban összekeverjük a többi alapanyagot, majd ezeket a tojásos masszához keverjük. Egy sütőpapírral bélelt formába simítjuk a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 45 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e a süti, és ha igen, kivesszük a sütőből. Még melegen megszurkáljuk pár helyen a tűvel vagy egy fogpiszkálóval, és meglocsoljuk a krémlikőrrel. Amikor langyosra hűlt, kivesszük a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez stabilabb krémmé habosítjuk a mascarponét, majd hozzákeverjük a többi alapanyagot, és magas fokozaton még egyszer átkeverjük. Ezt a krémet kenjük a süti tetejére, megszórjuk kókuszchipsszel, és már szeletelhetjük is!

kokuszkenyer
Kókuszkenyér (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 45 perc
  • Hűtés: kb. 2 óra

Ha a kókuszkenyér után még mindig édességre vágysz, ezeket a desszerteket próbáld ki!

Laktózmentes szedres pite

Szilvás muffin

Gluténmentes aranygaluska

www.streetkitchen.hu

Ezt a sütit akár nyáron, akár télen készítitek el, garantáltan imádni fogjátok! Puha, intenzíven kókuszos tészta lágy krémmel és kókuszchipsszel, ráadásul pofonegyszerűen!

Hozzávalók

1 kis méretű kenyérsütő formához
A kókuszkenyérhez
75 g
puha vaj
65 g
kristálycukor
2 db
tojás
1 db
tojássárgája
170 g
tejföl
115 g
kókuszreszelék
100 g
finomliszt
1 csipet
10 g
sütőpor
A meglocsoláshoz
120 ml
krémlikőr
A krémhez
1 ek
kókuszreszelék
125 g
mascarpone
2 ek
porcukor
A tetejére
2 ek
pirított kókuszchips

A kókuszkenyérhez a vajat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk az egész tojásokat, a tojássárgáját és a tejfölt is. Egy tálban összekeverjük a többi alapanyagot, majd ezeket a tojásos masszához keverjük. Egy sütőpapírral bélelt formába simítjuk a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 45 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e a süti, és ha igen, kivesszük a sütőből. Még melegen megszurkáljuk pár helyen a tűvel vagy egy fogpiszkálóval, és meglocsoljuk a krémlikőrrel. Amikor langyosra hűlt, kivesszük a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez stabilabb krémmé habosítjuk a mascarponét, majd hozzákeverjük a többi alapanyagot, és magas fokozaton még egyszer átkeverjük. Ezt a krémet kenjük a süti tetejére, megszórjuk kókuszchipsszel, és már szeletelhetjük is!

kokuszkenyer
Kókuszkenyér (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 45 perc
  • Hűtés: kb. 2 óra

Ha a kókuszkenyér után még mindig édességre vágysz, ezeket a desszerteket próbáld ki!

Laktózmentes szedres pite

Szilvás muffin

Gluténmentes aranygaluska

Ha tetszett a Kókuszkenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept