A töltött karaj elkészítését azzal kezdjük, hogy a töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük.
A karajszeleteket kiklopfoljuk, a közepébe halmozzuk a tölteléket, és feltekerjük. A külsejüket baconbe tekerjük, fogpiszkálóval rögzítjük, végül pedig egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 180 fokon, légkeveréssel kb. 30-40 percig sütjük, majd, ha nem pirult még meg teljesen a bacon, grillfokozaton rájuk pirítunk.
Az öntethez egy lábasban lepirítjuk a borsot, majd felöntjük a borral, amelyet aztán elpárolunk róla. Végül hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, majd kétharmadára besűrítjük forralással.
A körethez kevés olajon megpirítjuk a felszeletelt fokhagymákat, majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket, és folyamatos rázogatás mellett ropogósra, aranybarnára grillezzük, vigyázva, hogy a fokhagyma ne égjen meg.
Egy tányérra szedünk a krumpliból, rátesszük a töltött húst, végül mellé kínáljuk a színesbors-mártást.
