Ünnepi főfogások

Kolbászhússaltöltöttkarajbaconbetekerve

Kolbászhússal töltött karaj baconbe tekerve

Hozzávalók
A körethez
A töltelékhez
250 g
darált sertéshús
2 gerezd
fokhagyma átnyomva
só, bors
1 ek
őrölt pirospaprika
1 ek
őrölt kömény
1 tk
szárított kakukkfű
1 tk
1 tk
szárított zsálya
Az összeállításhoz
5
nagyobb szelet sertéskaraj
10 szelet
bacon
Az öntethez
1 - 2 ek
tört színes bors
100 ml
fehérbor
200 ml
30%-os tejszín
1 tk
3 ek
olívaolaj
5 - 6 gerezd
fokhagyma
500 g
burgonya
(félkeményre főzve)
só, bors
0.5 csokor
friss petrezselyem
2 - 3
friss rozmaringág

Elkészítés

A töltött karaj elkészítését azzal kezdjük, hogy a töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük.

A karajszeleteket kiklopfoljuk, a közepébe halmozzuk a tölteléket, és feltekerjük. A külsejüket baconbe tekerjük, fogpiszkálóval rögzítjük, végül pedig egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 180 fokon, légkeveréssel kb. 30-40 percig sütjük, majd, ha nem pirult még meg teljesen a bacon, grillfokozaton rájuk pirítunk.

Az öntethez egy lábasban lepirítjuk a borsot, majd felöntjük a borral, amelyet aztán elpárolunk róla. Végül hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, majd kétharmadára besűrítjük forralással.

A körethez kevés olajon megpirítjuk a felszeletelt fokhagymákat, majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket, és folyamatos rázogatás mellett ropogósra, aranybarnára grillezzük, vigyázva, hogy a fokhagyma ne égjen meg.

Egy tányérra szedünk a krumpliból, rátesszük a töltött húst, végül mellé kínáljuk a színesbors-mártást.

töltött karaj
Kolbászhússal töltött karaj baconbe tekerve

Ezek is érdekelhetnek:

Sajtos-tejfölös karaj

Diós, fetával töltött pulykacomb

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A töltögetős inception sorozat folytatódik, és most a sertés van soron: különböző ízek és textúrák keverednek ebben az elképesztően jó kis kajában!

Hozzávalók

2 - 3 főre
A körethez
A töltelékhez
250 g
darált sertéshús
2 gerezd
fokhagyma átnyomva
só, bors
1 ek
őrölt pirospaprika
1 ek
őrölt kömény
1 tk
szárított kakukkfű
1 tk
1 tk
szárított zsálya
Az összeállításhoz
5
nagyobb szelet sertéskaraj
10 szelet
bacon
Az öntethez
1 - 2 ek
tört színes bors
100 ml
fehérbor
200 ml
30%-os tejszín
1 tk
3 ek
olívaolaj
5 - 6 gerezd
fokhagyma
500 g
burgonya
(félkeményre főzve)
só, bors
0.5 csokor
friss petrezselyem
2 - 3
friss rozmaringág

A töltött karaj elkészítését azzal kezdjük, hogy a töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük.

A karajszeleteket kiklopfoljuk, a közepébe halmozzuk a tölteléket, és feltekerjük. A külsejüket baconbe tekerjük, fogpiszkálóval rögzítjük, végül pedig egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 180 fokon, légkeveréssel kb. 30-40 percig sütjük, majd, ha nem pirult még meg teljesen a bacon, grillfokozaton rájuk pirítunk.

Az öntethez egy lábasban lepirítjuk a borsot, majd felöntjük a borral, amelyet aztán elpárolunk róla. Végül hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, majd kétharmadára besűrítjük forralással.

A körethez kevés olajon megpirítjuk a felszeletelt fokhagymákat, majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket, és folyamatos rázogatás mellett ropogósra, aranybarnára grillezzük, vigyázva, hogy a fokhagyma ne égjen meg.

Egy tányérra szedünk a krumpliból, rátesszük a töltött húst, végül mellé kínáljuk a színesbors-mártást.

töltött karaj
Kolbászhússal töltött karaj baconbe tekerve

Ezek is érdekelhetnek:

Sajtos-tejfölös karaj

Diós, fetával töltött pulykacomb

Ha tetszett a Kolbászhússal töltött karaj baconbe tekerve receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept