A raguhoz a körtéket felkockázzuk és egy lábasba dobjuk a többi hozzávalóval. Közepes lángon lekvárt főzünk belőle kb. 35 perc alatt, majd hagyjuk, hogy langyosra hűljön.
A kölest felrakjuk főni a vízben, majd amikor magába szívta, felöntjük a tej felével. Mikor ezt is magába szívta, felöntjük a maradék tejjel és puhára főzzük a kölest. Ezután hozzákeverjük a vajat és hagyjuk langyosra hűlni, majd belekeverjük a tojássárgájákat, a fehérjéket pedig egy csipet sóval kemény habbá verjük. Mikor még jobban kihűlt a köles, apránként beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is.
A köleses masszához keverjük a körtelekvár felét, majd egy vajjal kikent tepsibe borítjuk, elsimítjuk a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk hűlni, majd tálaláskor a maradék körtelekvárral nyakon öntjük és jöhet a zaba!

- Elkészítési idő: 50 perc
- Sütési idő: 50 perc
- Pihentetés: 60 perc
Van ám még néhány gluténmentes receptünk: