Húsételek

Kölesseltöltöttpaprika

Kölessel töltött paprika

Hozzávalók
A töltött paprikákhoz
100 g
köles
6 - 8 db
500 g
darált sertéshús
1 fej
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
1 db
tojás
1 tk
pirospaprika
só, bors
1 mk
őrölt kömény
A paradicsommártáshoz
1 db
darab zellergumó (kicsi)
2 szál
zellerszár
2 gerezd
fokhagyma
1 fej
hagyma
só,bors
2 - 3 db
kápia paprika
1 l
passata (passzírozott paradicsom)
ízlés szerint cukor
1 ek
liszt

Elkészítés
A kölest kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük, majd kihűtjük. A paprikákat kicsumázzuk, a vöröshagymát és a fokhagymát nagyon finomra vágjuk, és alaposan összekeverjük a tojással, fűszerekkel, darált hússal és a kihűlt kölessel. A paprikákat megtöltjük a töltelékkel. A maradékból (ha van) gombócokat formázunk.
Kb. 1,5 liter forrásban lévő vízbe beledobjuk a zellergumót, zellerszárat, hagymát, fokhagymát és sózzuk, borsozzuk. A kápia paprikákat 200 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük, majd meghámozzuk, és botmixerrel pürésítjük. A töltött paprikákat és gombócokat is beletesszük a forrásban lévő fűszeres vízbe és felöntjük a passatával.
40-50 percig lassú tűzön főzzük, majd kihalásszuk a paprikákat és a gombócokat, és a hagymákat, zellereket is. Kb. 100 ml vizet csomómentesre keverünk a liszttel, és hozzáadjuk a paradicsommártáshoz, a pürésített kápia paprikával együtt. Ízlés szerint cukrozzuk, még 5 percig forraljuk, majd visszatesszük a paprikákat/gombócokat. Főtt krumplival, vagy friss kenyérrel tálaljuk.Ha tetszett a töltött paprika receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Ez egy majdnem klasszik töltött paprika recept, ami talán annyiban tér el a megszokottól, hogy rizs helyett kölessel van dúsítva a töltelék, és a paradicsommártáshoz még egy kis sültpaprika-krém is keveredik, ami talán még királyabbá teszi ezt az amúgy is csodás ételt!

Hozzávalók

4 főre
A töltött paprikákhoz
100 g
köles
6 - 8 db
500 g
darált sertéshús
1 fej
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
1 db
tojás
1 tk
pirospaprika
só, bors
1 mk
őrölt kömény
A paradicsommártáshoz
1 db
darab zellergumó (kicsi)
2 szál
zellerszár
2 gerezd
fokhagyma
1 fej
hagyma
só,bors
2 - 3 db
kápia paprika
1 l
passata (passzírozott paradicsom)
ízlés szerint cukor
1 ek
liszt
A kölest kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük, majd kihűtjük. A paprikákat kicsumázzuk, a vöröshagymát és a fokhagymát nagyon finomra vágjuk, és alaposan összekeverjük a tojással, fűszerekkel, darált hússal és a kihűlt kölessel. A paprikákat megtöltjük a töltelékkel. A maradékból (ha van) gombócokat formázunk.
Kb. 1,5 liter forrásban lévő vízbe beledobjuk a zellergumót, zellerszárat, hagymát, fokhagymát és sózzuk, borsozzuk. A kápia paprikákat 200 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük, majd meghámozzuk, és botmixerrel pürésítjük. A töltött paprikákat és gombócokat is beletesszük a forrásban lévő fűszeres vízbe és felöntjük a passatával.
40-50 percig lassú tűzön főzzük, majd kihalásszuk a paprikákat és a gombócokat, és a hagymákat, zellereket is. Kb. 100 ml vizet csomómentesre keverünk a liszttel, és hozzáadjuk a paradicsommártáshoz, a pürésített kápia paprikával együtt. Ízlés szerint cukrozzuk, még 5 percig forraljuk, majd visszatesszük a paprikákat/gombócokat. Főtt krumplival, vagy friss kenyérrel tálaljuk.Ha tetszett a töltött paprika receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Kölessel töltött paprika receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept