Saláták

Korianderes-mangóssalátauborkávaléslilahagymával

Korianderes-mangós saláta uborkával és lila hagymával
Korianderes-mangós saláta uborkával és lila hagymával

Hozzávalók
1 db
kígyóuborka
1 db
piros kaliforniai paprika
1 fej
lila hagyma
(90 g/fej)
1 db
mangó
1 db
avokádó
1 csokor
koriander
Az öntethez
1 ek
méz
1 db
lime
3 ek
rizsecet
2 ek
szójaszósz
1 db
kis gerezd fokhagyma
4
gyömbér
1 db
piros chili
(opcionális)
A tálaláshoz
50 g
pirított hagyma
50 g
sós mogyoró

Elkészítés
  1. Megtisztítjuk és előkészítjük a hozzávalókat. A kígyóuborkát hosszában félbevágjuk, kikaparjuk a magjait, majd félkarikákra vágjuk. A kaliforniai paprikát és a lila hagymát apró kockákra vágjuk. A mangót a magja mentén két oldalt levágjuk, majd hosszában és keresztben bevagdossuk, ezután kanállal kikaparjuk a gyümölcs húsát. Az érett avokádót könnyen megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk.

  2. Végül letépkedjük a koriander leveleit a száráról, és a többi felaprított zöldséggel együtt egy nagy tálba halmozzuk.

  3. Egy kis tálban összekeverjük az öntet hozzávalóit: a mézet, a lime levét, a rizsecetet, a szójaszószt, valamint a reszelt fokhagymát és gyömbért. Ízlés szerint adunk a szószhoz finomra vágott chilipaprikát is. Ha nem szeretnénk, hogy nagyon csípős legyen, kivágjuk belőle az ereket és eltávolítjuk a magokat.

  4. A kész dresszinggel nyakon öntjük a kockákra vágott zöldségeket, majd alaposan összeforgatjuk. Tálalhatjuk frissen, vagy hagyhatjuk a hűtőben egy kicsit összeérni.

  5. Tálaláskor gazdagon megszórjuk sült hagymával és sós mogyoróval.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz
A Menzás kaják támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Ez a saláta igazi frissítő színfolt az asztalon: roppanós, illatos és tele van ízekkel. A koriander, a lime és a gyömbér frissessége a mangó és az avokádó krémes édességével keveredik, miközben a ropogós hagyma és a sós mogyoró izgalmas kontrasztot ad. Könnyű, mégis karakteres. Szuper jól kiegészít húsos, halas vagy akár tofus fogásokat is.

pictogram

Vega

A korianderes-mangós saláta az a típusú étel, amire ránézel, és már jobb kedved lesz tőle – színes, illatos, üdítő, és az íze is olyan, mint egy nyári nap egy villára szedve. A lédús mangó édessége, az avokádó krémessége, a lime savanykás frissessége és a koriander citrusos aromája tökéletes harmóniában működik együtt. És amikor még megérkezik a ropogós hagyma meg a sós földimogyoró? Na, ott már tényleg minden összeáll.

Hozzávalók

2 főre
1 db
kígyóuborka
1 db
piros kaliforniai paprika
1 fej
lila hagyma
(90 g/fej)
1 db
mangó
1 db
avokádó
1 csokor
koriander
Az öntethez
1 ek
méz
1 db
lime
3 ek
rizsecet
2 ek
szójaszósz
1 db
kis gerezd fokhagyma
4
gyömbér
1 db
piros chili
(opcionális)
A tálaláshoz
50 g
pirított hagyma
50 g
sós mogyoró

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk és előkészítjük a hozzávalókat. A kígyóuborkát hosszában félbevágjuk, kikaparjuk a magjait, majd félkarikákra vágjuk. A kaliforniai paprikát és a lila hagymát apró kockákra vágjuk. A mangót a magja mentén két oldalt levágjuk, majd hosszában és keresztben bevagdossuk, ezután kanállal kikaparjuk a gyümölcs húsát. Az érett avokádót könnyen megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk.

  2. Végül letépkedjük a koriander leveleit a száráról, és a többi felaprított zöldséggel együtt egy nagy tálba halmozzuk.

  3. Egy kis tálban összekeverjük az öntet hozzávalóit: a mézet, a lime levét, a rizsecetet, a szójaszószt, valamint a reszelt fokhagymát és gyömbért. Ízlés szerint adunk a szószhoz finomra vágott chilipaprikát is. Ha nem szeretnénk, hogy nagyon csípős legyen, kivágjuk belőle az ereket és eltávolítjuk a magokat.

  4. A kész dresszinggel nyakon öntjük a kockákra vágott zöldségeket, majd alaposan összeforgatjuk. Tálalhatjuk frissen, vagy hagyhatjuk a hűtőben egy kicsit összeérni.

  5. Tálaláskor gazdagon megszórjuk sült hagymával és sós mogyoróval.

Korianderes-mangós saláta uborkával és lila hagymával
Korianderes-mangós saláta uborkával és lila hagymával (Fotó: Street Kitchen)

Ez a saláta nem csak köret – simán megállja a helyét önálló fogásként is, főleg egy forró napon, amikor valami könnyűre és táplálóra vágysz. Ha mégis mellé tennél valamit, grillezett csirkével, lazaccal vagy fűszeres tofuval is szuper. Pár perc alatt összeáll, nem kell főzni semmit, és garantáltan lenyűgöz bárkit, akinek a tányérjára kerül.

A korianderes-mangós saláta mellé ezeket az ínyencségeket készítsd el!

Pirított tofu air fryerben

Japán karaage csirke

Teriyaki tofu

Ha tetszett a korianderes-mangós saláta uborkával és lila hagymával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése