Megtisztítjuk és előkészítjük a hozzávalókat. A kígyóuborkát hosszában félbevágjuk, kikaparjuk a magjait, majd félkarikákra vágjuk. A kaliforniai paprikát és a lila hagymát apró kockákra vágjuk. A mangót a magja mentén két oldalt levágjuk, majd hosszában és keresztben bevagdossuk, ezután kanállal kikaparjuk a gyümölcs húsát. Az érett avokádót könnyen megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk.
Végül letépkedjük a koriander leveleit a száráról, és a többi felaprított zöldséggel együtt egy nagy tálba halmozzuk.
Egy kis tálban összekeverjük az öntet hozzávalóit: a mézet, a lime levét, a rizsecetet, a szójaszószt, valamint a reszelt fokhagymát és gyömbért. Ízlés szerint adunk a szószhoz finomra vágott chilipaprikát is. Ha nem szeretnénk, hogy nagyon csípős legyen, kivágjuk belőle az ereket és eltávolítjuk a magokat.
A kész dresszinggel nyakon öntjük a kockákra vágott zöldségeket, majd alaposan összeforgatjuk. Tálalhatjuk frissen, vagy hagyhatjuk a hűtőben egy kicsit összeérni.
Tálaláskor gazdagon megszórjuk sült hagymával és sós mogyoróval.
Korianderes-mangóssalátauborkávaléslilahagymával

Ez a saláta igazi frissítő színfolt az asztalon: roppanós, illatos és tele van ízekkel. A koriander, a lime és a gyömbér frissessége a mangó és az avokádó krémes édességével keveredik, miközben a ropogós hagyma és a sós mogyoró izgalmas kontrasztot ad. Könnyű, mégis karakteres. Szuper jól kiegészít húsos, halas vagy akár tofus fogásokat is.
Vega
A korianderes-mangós saláta az a típusú étel, amire ránézel, és már jobb kedved lesz tőle – színes, illatos, üdítő, és az íze is olyan, mint egy nyári nap egy villára szedve. A lédús mangó édessége, az avokádó krémessége, a lime savanykás frissessége és a koriander citrusos aromája tökéletes harmóniában működik együtt. És amikor még megérkezik a ropogós hagyma meg a sós földimogyoró? Na, ott már tényleg minden összeáll.
Hozzávalók
Az öntethez
A tálaláshoz
Elkészítés
Megtisztítjuk és előkészítjük a hozzávalókat. A kígyóuborkát hosszában félbevágjuk, kikaparjuk a magjait, majd félkarikákra vágjuk. A kaliforniai paprikát és a lila hagymát apró kockákra vágjuk. A mangót a magja mentén két oldalt levágjuk, majd hosszában és keresztben bevagdossuk, ezután kanállal kikaparjuk a gyümölcs húsát. Az érett avokádót könnyen megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk.
Végül letépkedjük a koriander leveleit a száráról, és a többi felaprított zöldséggel együtt egy nagy tálba halmozzuk.
Egy kis tálban összekeverjük az öntet hozzávalóit: a mézet, a lime levét, a rizsecetet, a szójaszószt, valamint a reszelt fokhagymát és gyömbért. Ízlés szerint adunk a szószhoz finomra vágott chilipaprikát is. Ha nem szeretnénk, hogy nagyon csípős legyen, kivágjuk belőle az ereket és eltávolítjuk a magokat.
A kész dresszinggel nyakon öntjük a kockákra vágott zöldségeket, majd alaposan összeforgatjuk. Tálalhatjuk frissen, vagy hagyhatjuk a hűtőben egy kicsit összeérni.
Tálaláskor gazdagon megszórjuk sült hagymával és sós mogyoróval.

Ez a saláta nem csak köret – simán megállja a helyét önálló fogásként is, főleg egy forró napon, amikor valami könnyűre és táplálóra vágysz. Ha mégis mellé tennél valamit, grillezett csirkével, lazaccal vagy fűszeres tofuval is szuper. Pár perc alatt összeáll, nem kell főzni semmit, és garantáltan lenyűgöz bárkit, akinek a tányérjára kerül.
A korianderes-mangós saláta mellé ezeket az ínyencségeket készítsd el!
Ha tetszett a korianderes-mangós saláta uborkával és lila hagymával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



-huU69M.webp)