A kukoricás-csirkehúsos „szaloncukor” első lépéseként a lisztet egy dagasztótálba tesszük, hozzáadjuk a vizet, a sót, az élesztőt és az olívaolajat, majd kézzel vagy dagasztógép segítségével kb. 8 percig dagasztjuk. Frissentartó fóliával lefóliázzuk, és langyos helyen kb. 50 percig kelesztjük.
Amíg kel a tészta, a csirkemellet kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben, rárakjuk felkockázott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, és nagyon magas hőfokon kb. 1 perc alatt kérgesítjük. Nem baj, ha nem sül át teljesen.
A tejfölben elkeverjük a sót, a paradicsomot pedig felkockázzuk. A megkelt tésztát egy deszkára vagy nyújtódeszkára borítjuk, és 7 egyenlő részre osztjuk. A tésztákból kb. 25 cm hosszú, ovális formákat nyújtunk, amiknek a közepét megkenjük egy kevés enyhén megsózott tejföllel, erre pakoljuk a húst, a kukoricát és az apró kockákra vágott paradicsomot. Ezután a tészta két hosszabbik végét a töltelék mentén felhajtjuk, a végeit pedig a töltelék végénél betekerjük. Így „szaloncukor” formát kell kapnunk. Sütőpapírral borított tepsire tesszük a „szaloncukrokat”, és betesszük a 230 fokra előmelegített sütőbe 11-12 percre.
Tálalásnál mindegyik „szaloncukorra” kanalazunk egy kis adag tejfölt, és megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Pihentetési idő: 50 perc
- Sütési idő: 12 perc