Street Kitchen

Kukoricás-csirkehúsos„szaloncukor”

Kukoricás-csirkehúsos „szaloncukor”

Hozzávalók
500 g
00-s pizzaliszt
260 ml
víz
1 tk
1 tk
szárított élesztő
1 ek
olívaolaj
A csirkéhez
500 g
csirkemell
1 ek
étolaj
só, bors
Az összeállításhoz
250 g
tejföl
1 db
paradicsom
(150 g)
150 g
kukoricakonzerv
A tálaláshoz
175 g
tejföl
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A kukoricás-csirkehúsos „szaloncukor” első lépéseként a lisztet egy dagasztótálba tesszük, hozzáadjuk a vizet, a sót, az élesztőt és az olívaolajat, majd kézzel vagy dagasztógép segítségével kb. 8 percig dagasztjuk. Frissentartó fóliával lefóliázzuk, és langyos helyen kb. 50 percig kelesztjük.

Amíg kel a tészta, a csirkemellet kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben, rárakjuk felkockázott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, és nagyon magas hőfokon kb. 1 perc alatt kérgesítjük. Nem baj, ha nem sül át teljesen. 

A tejfölben elkeverjük a sót, a paradicsomot pedig felkockázzuk. A megkelt tésztát egy deszkára vagy nyújtódeszkára borítjuk, és 7 egyenlő részre osztjuk. A tésztákból kb. 25 cm hosszú, ovális formákat nyújtunk, amiknek a közepét megkenjük egy kevés enyhén megsózott tejföllel, erre pakoljuk a húst, a kukoricát és az apró kockákra vágott paradicsomot. Ezután a tészta két hosszabbik végét a töltelék mentén felhajtjuk, a végeit pedig a töltelék végénél betekerjük. Így „szaloncukor” formát kell kapnunk. Sütőpapírral borított tepsire tesszük a „szaloncukrokat”, és betesszük a 230 fokra előmelegített sütőbe 11-12 percre. 

Tálalásnál mindegyik „szaloncukorra” kanalazunk egy kis adag tejfölt, és megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel. 

kukoricas-csirkehusos-szaloncukor-1
Kukoricás-csirkehúsos „szaloncukor” (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: 50 perc
  • Sütési idő: 12 perc

Még több kreatív karácsonyi receptet találtok az oldalunkon:

Rudolf brownie

Hóember muffin

Kockasajtos pogácsa

www.streetkitchen.hu

Se nem pizza, se nem calzone, se nem hachapuri. De így is helyes: kicsit pizza, kicsit calzone, kicsit hachapuri. Ugye már téged is érdekel, hogy akkor most mi a frász? Egyszerűen csak hívjuk kukoricás-csirkehúsos szaloncukornak. Egy biztos: nemcsak a gyerekek, de a felnőttek igényeit is kielégíti majd ez a szuper kis étel.

Hozzávalók

7 darabhoz
500 g
00-s pizzaliszt
260 ml
víz
1 tk
1 tk
szárított élesztő
1 ek
olívaolaj
A csirkéhez
500 g
csirkemell
1 ek
étolaj
só, bors
Az összeállításhoz
250 g
tejföl
1 db
paradicsom
(150 g)
150 g
kukoricakonzerv
A tálaláshoz
175 g
tejföl
1 csokor
petrezselyem

A kukoricás-csirkehúsos „szaloncukor” első lépéseként a lisztet egy dagasztótálba tesszük, hozzáadjuk a vizet, a sót, az élesztőt és az olívaolajat, majd kézzel vagy dagasztógép segítségével kb. 8 percig dagasztjuk. Frissentartó fóliával lefóliázzuk, és langyos helyen kb. 50 percig kelesztjük.

Amíg kel a tészta, a csirkemellet kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben, rárakjuk felkockázott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, és nagyon magas hőfokon kb. 1 perc alatt kérgesítjük. Nem baj, ha nem sül át teljesen. 

A tejfölben elkeverjük a sót, a paradicsomot pedig felkockázzuk. A megkelt tésztát egy deszkára vagy nyújtódeszkára borítjuk, és 7 egyenlő részre osztjuk. A tésztákból kb. 25 cm hosszú, ovális formákat nyújtunk, amiknek a közepét megkenjük egy kevés enyhén megsózott tejföllel, erre pakoljuk a húst, a kukoricát és az apró kockákra vágott paradicsomot. Ezután a tészta két hosszabbik végét a töltelék mentén felhajtjuk, a végeit pedig a töltelék végénél betekerjük. Így „szaloncukor” formát kell kapnunk. Sütőpapírral borított tepsire tesszük a „szaloncukrokat”, és betesszük a 230 fokra előmelegített sütőbe 11-12 percre. 

Tálalásnál mindegyik „szaloncukorra” kanalazunk egy kis adag tejfölt, és megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel. 

kukoricas-csirkehusos-szaloncukor-1
Kukoricás-csirkehúsos „szaloncukor” (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: 50 perc
  • Sütési idő: 12 perc

Még több kreatív karácsonyi receptet találtok az oldalunkon:

Rudolf brownie

Hóember muffin

Kockasajtos pogácsa

Ha tetszett a kukoricás-csirkehúsos „szaloncukor” receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése