Street food

Lajos-féleőrültmalackaburrito

Lajos-féle őrült malacka burrito

Hozzávalók
A salsa guacamoléhoz
400 g
konzerv darabolt paradicsom
3 fej
hagyma
(kb. 350 g)
4 - 6 gerezd
fokhagyma
6 - 8 karika
savanyú jalapeno
1 db
citrom leve
1 tk
1 tk
durvára őrölt bors
1 tk
porcukor
1 csokor
koriander
3 - 4 db
avokádó
A raguhoz
600 g
sertésszűz
4 ek
olaj
chipotle chili ízlés szerint
1 ek
paradicsompüré
2.5 tk
őrölt fűszerkömény
1 mk
őrölt római kömény
2.5 tk
pirospaprika
1 tk
fokhagymapor
2.5 tk
durvára őrölt bors
1 tk
őrölt koriander
1 fej
hagyma
(kb. 140 g)
1.5 tk
keményítő
A rizshez
1 l
víz
1 tk
2 ek
olaj
500 g
rizs
5 csokor
petrezselyem
Az összerakáshoz
200 g
vörös cheddar
(reszelve)
1 fej
jégsaláta
400 g
konzerv vörös bab
6 db
tortilla
(búzalisztből készült)
6 ek
tejföl

Elkészítés

A burrito elkészítéséhez először a salsát keverjük be. A konzerv paradicsomhoz adjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és az apró kockákra vágott jalapenót. Belefacsarjuk a citrom levét, beletesszük a sót, a borsot, a cukrot és a koriandert is úgy, hogy a szárát finomra, a levelét pedig durvára vágjuk. Ezután mehet bele a vékonyan felcikkezett, majd felkockázott avokádó, alaposan összekeverjük, és felhasználásig hűtőbe tesszük.

A sertésszűzről levágjuk a zsíros, inas részeket, majd hosszában 3 részre vágjuk, és vékonyan felcsíkozzuk. Hozzáadjuk az olajat, elkeverjük, majd lehetőleg fűszermalomból beledaráljuk az ízlés szerinti mennyiségű chipotle chilit. A paradicsompürét kevés vízzel felhígítjuk, hogy egyszerűbben össze tudjuk keverni a felvágott hússal. Használhatunk helyette passatát is. A húsos keveréket összedolgozzuk a fűszerekkel, valamint a finomra vágott hagymával.

A rizs elkészítéséhez a vizet kimérjük egy lábasba, hozzáadjuk a sót és az olajat, majd erős lángon felforraljuk. Mehet hozzá a rizs, és sűrűn átkeverve főzelék állagúra főzzük, majd fedővel letakarva, 130 fokos sütőbe tesszük 15 percre. 

Ezalatt egy erős lángon hevített, forró serpenyőben elkészítjük az előre befűszerezett húst. Folyamatosan kevergetve megpirítjuk, majd a keményítőt kikeverjük 100 ml vízzel, és a húsra öntjük, közepes lángon összeforraljuk, hogy ragacsosan összetartsa a húsos ragut.

Kivesszük a sütőből a rizst, levesszük a fedőt, hogy a gőz távozni tudjon. Felvágjuk a petrezselymet, a szárát finomra, a levelét pedig rusztikusra, majd a rizshez keverjük.  

Az összeállításhoz előkészítjük a reszelt sajtot, a jégsalátát és a leöblített vörös babot. A tortillát egészen eddig a csomagolásban tartjuk, mert könnyen kiszárad, majd egyesével kivesszük, és olyan méretűre tépett alufóliára helyezzük, hogy még fel is tudjuk majd csavarni.

A fóliára helyezett tortilla alsó felére szedjük a petrezselymes rizst, mellétesszük a vörös babot, a salsát, a salátát, majd a ragut és a végén a tejfölt, amit megszórunk reszelt sajttal. Az egészet a tortilla összehajtásával zárjuk, a fólia segítségével szorosra tekerjük, majd félbevágva tálaljuk.

őrült malacka burrito
Őrült malacka burrito
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Reggeli burrito baconös tojásrántottával

Ketchupos csirkés quesadilla

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Egy rendszeresen megrendezett nyári fesztiválon árultuk ezt a burritót, és szerintem sokan talán még emlékezhetnek is rá, milyen jól jött egy átmulatott koncert után.

Hozzávalók

6 főre
A salsa guacamoléhoz
400 g
konzerv darabolt paradicsom
3 fej
hagyma
(kb. 350 g)
4 - 6 gerezd
fokhagyma
6 - 8 karika
savanyú jalapeno
1 db
citrom leve
1 tk
1 tk
durvára őrölt bors
1 tk
porcukor
1 csokor
koriander
3 - 4 db
avokádó
A raguhoz
600 g
sertésszűz
4 ek
olaj
chipotle chili ízlés szerint
1 ek
paradicsompüré
2.5 tk
őrölt fűszerkömény
1 mk
őrölt római kömény
2.5 tk
pirospaprika
1 tk
fokhagymapor
2.5 tk
durvára őrölt bors
1 tk
őrölt koriander
1 fej
hagyma
(kb. 140 g)
1.5 tk
keményítő
A rizshez
1 l
víz
1 tk
2 ek
olaj
500 g
rizs
5 csokor
petrezselyem
Az összerakáshoz
200 g
vörös cheddar
(reszelve)
1 fej
jégsaláta
400 g
konzerv vörös bab
6 db
tortilla
(búzalisztből készült)
6 ek
tejföl

A burrito elkészítéséhez először a salsát keverjük be. A konzerv paradicsomhoz adjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és az apró kockákra vágott jalapenót. Belefacsarjuk a citrom levét, beletesszük a sót, a borsot, a cukrot és a koriandert is úgy, hogy a szárát finomra, a levelét pedig durvára vágjuk. Ezután mehet bele a vékonyan felcikkezett, majd felkockázott avokádó, alaposan összekeverjük, és felhasználásig hűtőbe tesszük.

A sertésszűzről levágjuk a zsíros, inas részeket, majd hosszában 3 részre vágjuk, és vékonyan felcsíkozzuk. Hozzáadjuk az olajat, elkeverjük, majd lehetőleg fűszermalomból beledaráljuk az ízlés szerinti mennyiségű chipotle chilit. A paradicsompürét kevés vízzel felhígítjuk, hogy egyszerűbben össze tudjuk keverni a felvágott hússal. Használhatunk helyette passatát is. A húsos keveréket összedolgozzuk a fűszerekkel, valamint a finomra vágott hagymával.

A rizs elkészítéséhez a vizet kimérjük egy lábasba, hozzáadjuk a sót és az olajat, majd erős lángon felforraljuk. Mehet hozzá a rizs, és sűrűn átkeverve főzelék állagúra főzzük, majd fedővel letakarva, 130 fokos sütőbe tesszük 15 percre. 

Ezalatt egy erős lángon hevített, forró serpenyőben elkészítjük az előre befűszerezett húst. Folyamatosan kevergetve megpirítjuk, majd a keményítőt kikeverjük 100 ml vízzel, és a húsra öntjük, közepes lángon összeforraljuk, hogy ragacsosan összetartsa a húsos ragut.

Kivesszük a sütőből a rizst, levesszük a fedőt, hogy a gőz távozni tudjon. Felvágjuk a petrezselymet, a szárát finomra, a levelét pedig rusztikusra, majd a rizshez keverjük.  

Az összeállításhoz előkészítjük a reszelt sajtot, a jégsalátát és a leöblített vörös babot. A tortillát egészen eddig a csomagolásban tartjuk, mert könnyen kiszárad, majd egyesével kivesszük, és olyan méretűre tépett alufóliára helyezzük, hogy még fel is tudjuk majd csavarni.

A fóliára helyezett tortilla alsó felére szedjük a petrezselymes rizst, mellétesszük a vörös babot, a salsát, a salátát, majd a ragut és a végén a tejfölt, amit megszórunk reszelt sajttal. Az egészet a tortilla összehajtásával zárjuk, a fólia segítségével szorosra tekerjük, majd félbevágva tálaljuk.

őrült malacka burrito
Őrült malacka burrito
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Reggeli burrito baconös tojásrántottával

Ketchupos csirkés quesadilla

Ha tetszett a Lajos-féle őrült malacka burrito receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept