A lazacszeleteket sózzuk, majd egy sütőpapírt helyezünk a serpenyőbe. A papírra kevés olajat öntünk és bőrrel lefelé ráhelyezzük a halat. Ne zsúfoljuk túl a serpenyőt.
Közepesen erős lángon pirítjuk 2 percig a hal bőrét, majd ha megpirult, óvatosan megfordítjuk és további 2 percig pirítjuk. A lepirított lazacszeleteket ezután félrerakjuk.
Ugyanabban a serpenyőben, mint amiben a halat pirítottuk, olívaolajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a cikkekre vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk. Magas hőfokon pirítjuk, hogy a gomba színt kapjon.
Ekkor ráöntjük a bort, amit elpárolunk, és a serpenyőbe öntjük a tejszínt. 5 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet.
A halszeleteket a mártásba ültetjük bőrös felükkel felfelé, és lefedve pároljuk 10 percig.
A kész lazacot óvatosan kivesszük és ízlésünk szerint választott körettel tálaljuk, meglocsolva a mártással.
Lazactejszínesgombásmártásban
Ha valaki szereti a halat és a gombát, akkor ez biztosan a kedvencévé válik. Sok étlapon is találkozhatunk vele. Krémes, ízes gombamártás tökéletesen puha és szaftos lazaccal. Rizzsel vagy tésztával is kiválóan működik.
Gondolnád, hogy ez a lazac tejszínes gombás mártásban mindössze 35 perc alatt elkészül? A sütőpapíros technikának köszönhetően a hal bőre gyönyörűen megpirul, mégsem ragad le, miközben a szaftos belseje tökéletesen omlós marad. A mártás pedig annyira krémes és ízes, hogy szinte bármilyen köret örömmel megmártózna benne. Ha még csak most ismerkedsz a halas receptekkel, ezzel érdemes kezdeni!
Hozzávalók
Elkészítés
A lazacszeleteket sózzuk, majd egy sütőpapírt helyezünk a serpenyőbe. A papírra kevés olajat öntünk és bőrrel lefelé ráhelyezzük a halat. Ne zsúfoljuk túl a serpenyőt.
Közepesen erős lángon pirítjuk 2 percig a hal bőrét, majd ha megpirult, óvatosan megfordítjuk és további 2 percig pirítjuk. A lepirított lazacszeleteket ezután félrerakjuk.
Ugyanabban a serpenyőben, mint amiben a halat pirítottuk, olívaolajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a cikkekre vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk. Magas hőfokon pirítjuk, hogy a gomba színt kapjon.
Ekkor ráöntjük a bort, amit elpárolunk, és a serpenyőbe öntjük a tejszínt. 5 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet.
A halszeleteket a mártásba ültetjük bőrös felükkel felfelé, és lefedve pároljuk 10 percig.
A kész lazacot óvatosan kivesszük és ízlésünk szerint választott körettel tálaljuk, meglocsolva a mártással.

Ez a fogás tökéletes választás, ha villantani szeretnél a konyhában – legyen szó romantikus vacsiról vagy egy különleges hétköznapi ebédről. Rizzsel klasszikus, friss tésztával viszont igazi komfortétel. Egy pohár jófajta fehérborral lesz igazán kerek az élmény – és ha marad, a mártás másnap is isteni!
Ha rákapnál a lazacos vonalra, van még pár ütős ötletünk:
Ha tetszett a lazac tejszínes gombás mártásban receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



-Z0QNJh.webp)