Szendvics

Zé-féleLeberkaseszendvicscsászárzsemlében

Zé-féle Leberkase szendvics császárzsemlében

Hozzávalók
A chili-kase-leberkase-hez
250 g
jég
300 g
darált kenyérszalonna
500 g
darált hús
(nálunk fele borjú, fele sertés)
20 - 30 g
nitrites pácsó
(sonkapác)
1 tk
fokhagymapor
1 tk
őrölt fehér bors
1 tk
őrölt gyömbér
0.5 mk
őrölt szerecsendió-virág
(szerecsendióval helyettesíthető)
1 csipet
morzsolt kakukkfű
1 csipet
morzsolt oregánó
120 g
trappista sajt
2 db
piros chili
20 g
zsír a forma kikenéséhez
Az összerakáshoz
6 db
császárzsemle
mustár ízlés szerint
ketchup ízlés szerint

Elkészítés

A leberkase szendvics elkészítésének legfontosabb mozzanata, hogy az összetevők jéghidegek legyenek. Ehhez felhasználás előtt egy bő fél órával bepakoljuk a húst és a szalonnát a fagyasztóba.

A jeget egy késes aprítóban addig zúzzuk, amíg gyakorlatilag havat készítünk belőle, majd visszatesszük a fagyasztóba, nehogy felolvadjon. A darált szalonna felét és a hús felét összezúzzuk az aprítóval, ezután hozzákeverjük a “hó” felét is, és ezzel is összekeverjük, hogy habos-krémes legyen a végeredmény, majd az egészet megismételjük a maradék szalonnával és hússal.

A két részt összekeverjük egy tálban, és fűszerezzük. Mehet bele a nitrites só (ettől a hús rózsaszínes marad sütés után is), a fokhagymapor, a fehér bors, a gyömbér és a szerecsendió-virág. Beleszórjuk a kakukkfüvet, az oregánót, a kb. 1 cm-es kockákra vágott sajtot és a kierezett, apró kockákra vágott chilit is.

Az egészet alaposan összekeverjük, majd a zsírral kikent, kb. 12x22 cm-es loaf formába tesszük 2-3 rétegben úgy, hogy minden réteget lelapogatunk, elsimítunk, hogy ne legyenek benne légbuborékok. A tetejébe egy vizezett spatulával x-eket formázunk, majd 160 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 60 percre.

Hagyjuk kicsit hűlni, ettől valamennyire összeesik, de az állaga így lesz tökéletes, majd a félbevágott császárzsemlékbe nyomunk mustárt és ketchupot, és beleteszünk egy-egy korrekt, 3-4 cm-es szeletet a húskenyérből, aztán már falhatjuk is.

leberkase-szendvics-teljeskiorlesu-zsemleben-9
Zé-féle Leberkase szendvics császárzsemlében (Fotó: Street Kitchen)
  • Hűtés: 30 perc
  • Előkészítés: 20 perc
  • Sütés: 60 perc
  • Összesen: 110 perc

Még több fullos szendvics:

3-féle tuti szendvicskrém rohanós reggelekre

Retró szendvics

Reuben szendvics

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha voltatok már Ausztriában, biztos nem lesz ismeretlen ez a kaja. Viszont, ha már házilag elkészítjük, mi minden jót is belepakoltunk.

Hozzávalók

6 főre
A chili-kase-leberkase-hez
250 g
jég
300 g
darált kenyérszalonna
500 g
darált hús
(nálunk fele borjú, fele sertés)
20 - 30 g
nitrites pácsó
(sonkapác)
1 tk
fokhagymapor
1 tk
őrölt fehér bors
1 tk
őrölt gyömbér
0.5 mk
őrölt szerecsendió-virág
(szerecsendióval helyettesíthető)
1 csipet
morzsolt kakukkfű
1 csipet
morzsolt oregánó
120 g
trappista sajt
2 db
piros chili
20 g
zsír a forma kikenéséhez
Az összerakáshoz
6 db
császárzsemle
mustár ízlés szerint
ketchup ízlés szerint

A leberkase szendvics elkészítésének legfontosabb mozzanata, hogy az összetevők jéghidegek legyenek. Ehhez felhasználás előtt egy bő fél órával bepakoljuk a húst és a szalonnát a fagyasztóba.

A jeget egy késes aprítóban addig zúzzuk, amíg gyakorlatilag havat készítünk belőle, majd visszatesszük a fagyasztóba, nehogy felolvadjon. A darált szalonna felét és a hús felét összezúzzuk az aprítóval, ezután hozzákeverjük a “hó” felét is, és ezzel is összekeverjük, hogy habos-krémes legyen a végeredmény, majd az egészet megismételjük a maradék szalonnával és hússal.

A két részt összekeverjük egy tálban, és fűszerezzük. Mehet bele a nitrites só (ettől a hús rózsaszínes marad sütés után is), a fokhagymapor, a fehér bors, a gyömbér és a szerecsendió-virág. Beleszórjuk a kakukkfüvet, az oregánót, a kb. 1 cm-es kockákra vágott sajtot és a kierezett, apró kockákra vágott chilit is.

Az egészet alaposan összekeverjük, majd a zsírral kikent, kb. 12x22 cm-es loaf formába tesszük 2-3 rétegben úgy, hogy minden réteget lelapogatunk, elsimítunk, hogy ne legyenek benne légbuborékok. A tetejébe egy vizezett spatulával x-eket formázunk, majd 160 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 60 percre.

Hagyjuk kicsit hűlni, ettől valamennyire összeesik, de az állaga így lesz tökéletes, majd a félbevágott császárzsemlékbe nyomunk mustárt és ketchupot, és beleteszünk egy-egy korrekt, 3-4 cm-es szeletet a húskenyérből, aztán már falhatjuk is.

leberkase-szendvics-teljeskiorlesu-zsemleben-9
Zé-féle Leberkase szendvics császárzsemlében (Fotó: Street Kitchen)
  • Hűtés: 30 perc
  • Előkészítés: 20 perc
  • Sütés: 60 perc
  • Összesen: 110 perc

Még több fullos szendvics:

3-féle tuti szendvicskrém rohanós reggelekre

Retró szendvics

Reuben szendvics

Ha tetszett a Zé-féle Leberkase szendvics császárzsemlében receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept