A leberkase szendvics elkészítésének legfontosabb mozzanata, hogy az összetevők jéghidegek legyenek. Ehhez felhasználás előtt egy bő fél órával bepakoljuk a húst és a szalonnát a fagyasztóba.
A jeget egy késes aprítóban addig zúzzuk, amíg gyakorlatilag havat készítünk belőle, majd visszatesszük a fagyasztóba, nehogy felolvadjon. A darált szalonna felét és a hús felét összezúzzuk az aprítóval, ezután hozzákeverjük a “hó” felét is, és ezzel is összekeverjük, hogy habos-krémes legyen a végeredmény, majd az egészet megismételjük a maradék szalonnával és hússal.
A két részt összekeverjük egy tálban, és fűszerezzük. Mehet bele a nitrites só (ettől a hús rózsaszínes marad sütés után is), a fokhagymapor, a fehér bors, a gyömbér és a szerecsendió-virág. Beleszórjuk a kakukkfüvet, az oregánót, a kb. 1 cm-es kockákra vágott sajtot és a kierezett, apró kockákra vágott chilit is.
Az egészet alaposan összekeverjük, majd a zsírral kikent, kb. 12x22 cm-es loaf formába tesszük 2-3 rétegben úgy, hogy minden réteget lelapogatunk, elsimítunk, hogy ne legyenek benne légbuborékok. A tetejébe egy vizezett spatulával x-eket formázunk, majd 160 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 60 percre.
Hagyjuk kicsit hűlni, ettől valamennyire összeesik, de az állaga így lesz tökéletes, majd a félbevágott császárzsemlékbe nyomunk mustárt és ketchupot, és beleteszünk egy-egy korrekt, 3-4 cm-es szeletet a húskenyérből, aztán már falhatjuk is.

- Hűtés: 30 perc
- Előkészítés: 20 perc
- Sütés: 60 perc
- Összesen: 110 perc