Első lépésként felkarikázzuk a kolbászt, és egy nagyobb lábasban, kevés zsíron elkezdjük pirítani. Amikor már kisült belőle a zsír, kiszedjük egy tányérra, hogy később visszatehessük a kész lecsóba.
Ugyanebben a zsiradékban aranybarnára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a vastag csíkokra vágott tv-paprikát és a hegyes-erőset is. Együtt pároljuk, amíg a paprika kissé összeesik, majd beletesszük a felkockázott paradicsomot is.
Amikor a zöldségek levet engednek (ha úgy érezzük, nyugodtan önthetünk hozzá egy kevés vizet is), megszórjuk fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk, majd visszatesszük a lepirított kolbászt, és az egészet összeforraljuk. Lefedve, közepes lángon főzzük, amíg szaftos, de nem túl leveses állagot kapunk, majd mielőtt lekapcsolnánk, hozzákeverjük a félbevágott koktélparadicsomokat.
Tányérokba szedjük és megszórjuk frissen felkockázott tv-paprikával (vagy akár hegyes-erőssel) és aprított snidlinggel.
Tálalhatjuk friss kenyérrel, főtt krumplival vagy tojással dúsítva – de úgy is isteni, ahogy van.
Lecsókolbásszal
Kétlem, hogy a lecsót bárkinek is be kéne mutatni, hiszen egy igazi klasszikus, amit én bármikor szívesen fogyasztok, és nyilvánvalóan te sem véletlenül kattintottál ide!
A lecsó kolbásszal egy klasszikus, gyorsan elkészíthető magyaros étel, ami tökéletes választás egy sietős hétköznapi vacsorához, de hétvégi családi ebédként is simán beválik. Ez a verzió pont annyira szaftos, hogy kenyérrel kimártogatva élvezd, de nem lesz túl leveses sem. Egyszerű lépésekkel, néhány alapanyaggal készíthetsz belőle tökéletes fogást akár kezdőként is.
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
Első lépésként felkarikázzuk a kolbászt, és egy nagyobb lábasban, kevés zsíron elkezdjük pirítani. Amikor már kisült belőle a zsír, kiszedjük egy tányérra, hogy később visszatehessük a kész lecsóba.
Ugyanebben a zsiradékban aranybarnára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a vastag csíkokra vágott tv-paprikát és a hegyes-erőset is. Együtt pároljuk, amíg a paprika kissé összeesik, majd beletesszük a felkockázott paradicsomot is.
Amikor a zöldségek levet engednek (ha úgy érezzük, nyugodtan önthetünk hozzá egy kevés vizet is), megszórjuk fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk, majd visszatesszük a lepirított kolbászt, és az egészet összeforraljuk. Lefedve, közepes lángon főzzük, amíg szaftos, de nem túl leveses állagot kapunk, majd mielőtt lekapcsolnánk, hozzákeverjük a félbevágott koktélparadicsomokat.
Tányérokba szedjük és megszórjuk frissen felkockázott tv-paprikával (vagy akár hegyes-erőssel) és aprított snidlinggel.
Tálalhatjuk friss kenyérrel, főtt krumplival vagy tojással dúsítva – de úgy is isteni, ahogy van.

Tipp: a paprikát külön serpenyőben, szárazon, vagy akár egy minimális zsiradék hozzáadásával, magas lángon lepiríthatjuk, így ízesebb lesz az ételünk. Illetve ha időnk és kedvünk engedi, leforrázhatjuk a paradicsomot, hogy meg tudjuk hámozni.
Még több izgalmas lecsóvariáció, ami legalább olyan jó, mint a lecsó kolbásszal:
Rizses lecsó virslivel turbózva
Ha tetszett a Lecsó kolbásszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!