Lecsók

Lecsókolbásszal

Lecsó kolbásszal
Lecsó kolbásszal

Hozzávalók
400 g
kolbász
2 ek
zsír
4 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
6 db
tv-paprika
(100 g/db)
1 db
hegyes-erős paprika
4 db
paradicsom
(90 g/db)
1 ek
fűszerpaprika
bors
200 g
koktélparadicsom
A tálaláshoz
1 db
tv-paprika
(100 g/db)
1 csokor
snidling

Elkészítés
  1. Első lépésként felkarikázzuk a kolbászt, és egy nagyobb lábasban, kevés zsíron elkezdjük pirítani. Amikor már kisült belőle a zsír, kiszedjük egy tányérra, hogy később visszatehessük a kész lecsóba.

  2. Ugyanebben a zsiradékban aranybarnára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a vastag csíkokra vágott tv-paprikát és a hegyes-erőset is. Együtt pároljuk, amíg a paprika kissé összeesik, majd beletesszük a felkockázott paradicsomot is.

  3. Amikor a zöldségek levet engednek (ha úgy érezzük, nyugodtan önthetünk hozzá egy kevés vizet is), megszórjuk fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk, majd visszatesszük a lepirított kolbászt, és az egészet összeforraljuk. Lefedve, közepes lángon főzzük, amíg szaftos, de nem túl leveses állagot kapunk, majd mielőtt lekapcsolnánk, hozzákeverjük a félbevágott koktélparadicsomokat.

  4. Tányérokba szedjük és megszórjuk frissen felkockázott tv-paprikával (vagy akár hegyes-erőssel) és aprított snidlinggel.

  5. Tálalhatjuk friss kenyérrel, főtt krumplival vagy tojással dúsítva – de úgy is isteni, ahogy van. 

www.streetkitchen.hu

Kétlem, hogy a lecsót bárkinek is be kéne mutatni, hiszen egy igazi klasszikus, amit én bármikor szívesen fogyasztok, és nyilvánvalóan te sem véletlenül kattintottál ide!

A lecsó kolbásszal egy klasszikus, gyorsan elkészíthető magyaros étel, ami tökéletes választás egy sietős hétköznapi vacsorához, de hétvégi családi ebédként is simán beválik. Ez a verzió pont annyira szaftos, hogy kenyérrel kimártogatva élvezd, de nem lesz túl leveses sem. Egyszerű lépésekkel, néhány alapanyaggal készíthetsz belőle tökéletes fogást akár kezdőként is.

Hozzávalók

4 főre
400 g
kolbász
2 ek
zsír
4 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
6 db
tv-paprika
(100 g/db)
1 db
hegyes-erős paprika
4 db
paradicsom
(90 g/db)
1 ek
fűszerpaprika
bors
200 g
koktélparadicsom
A tálaláshoz
1 db
tv-paprika
(100 g/db)
1 csokor
snidling

Elkészítés

  1. Első lépésként felkarikázzuk a kolbászt, és egy nagyobb lábasban, kevés zsíron elkezdjük pirítani. Amikor már kisült belőle a zsír, kiszedjük egy tányérra, hogy később visszatehessük a kész lecsóba.

  2. Ugyanebben a zsiradékban aranybarnára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a vastag csíkokra vágott tv-paprikát és a hegyes-erőset is. Együtt pároljuk, amíg a paprika kissé összeesik, majd beletesszük a felkockázott paradicsomot is.

  3. Amikor a zöldségek levet engednek (ha úgy érezzük, nyugodtan önthetünk hozzá egy kevés vizet is), megszórjuk fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk, majd visszatesszük a lepirított kolbászt, és az egészet összeforraljuk. Lefedve, közepes lángon főzzük, amíg szaftos, de nem túl leveses állagot kapunk, majd mielőtt lekapcsolnánk, hozzákeverjük a félbevágott koktélparadicsomokat.

  4. Tányérokba szedjük és megszórjuk frissen felkockázott tv-paprikával (vagy akár hegyes-erőssel) és aprított snidlinggel.

  5. Tálalhatjuk friss kenyérrel, főtt krumplival vagy tojással dúsítva – de úgy is isteni, ahogy van. 

Lecsó kolbásszal
Lecsó kolbásszal (Fotó: Street Kitchen)

Tipp: a paprikát külön serpenyőben, szárazon, vagy akár egy minimális zsiradék hozzáadásával, magas lángon lepiríthatjuk, így ízesebb lesz az ételünk. Illetve ha időnk és kedvünk engedi, leforrázhatjuk a paradicsomot, hogy meg tudjuk hámozni.

Még több izgalmas lecsóvariáció, ami legalább olyan jó, mint a lecsó kolbásszal:

Bulguros lecsó

Kolbászos-lecsós tarhonya

Rizses lecsó virslivel turbózva


Ha tetszett a Lecsó kolbásszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept