Megúszós sütik

Alegelegánsabbmogyorókrémeshabcsók

A legelegánsabb mogyorókrémes habcsók

Hozzávalók
160 g
tojásfehérje
200 g
porcukor
1 csipet
1 tk
ecet
4 - 5 ek
mogyorókrém

Elkészítés
[caption id="attachment_12158019" align="aligncenter" width="853"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd 1-2 perc után folyamatos keverés mellett, kanalanként hozzáadjuk a porcukrot. Legalább 4-5 percig  keverjük, közepes vagy akár nagyobb fokozaton. Amikor már elég sűrű a hab, hozzákeverjük a sót és az ecetet is. A mogyorókrémet mikrohullámú sütőben 20-30 másodpercig melegítjük, hogy folyékonyabb állagú legyen, majd pár laza mozdulattal a habhoz keverjük, de épp csak annyira hogy a habcsók fehér színe még márványosan látszódjon. Egy evőkanállal, sütőpapírral bélelt tespibe rakunk 14 halmot és 135 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órán át szárítjuk a habcsókokat, majd lekapcsoljuk a sütőt, egy fakanállal kitámasztjuk az ajtaját és a sütőben hagyjuk kihűlni a habcsókokat.

www.streetkitchen.hu

Habcsókot mindenki szeret enni, de nem mindenki szeret készíteni. Általában attól félünk, hogy nem sikerül, mert szétfolyik, vagy nem lesz elég édes vagy kellően roppanós. Az a szerencse, hogy meghoztuk Nóri habcsók receptjét, ami tökéletesen roppanós kívül, és épp eléggé puha belül. Ezen felül pedig még mogyorókrémes is! Ha még sosem készítettetek habcsókot, akkor ezzel a recepttel kezdjétek!

Hozzávalók

14 darabhoz
160 g
tojásfehérje
200 g
porcukor
1 csipet
1 tk
ecet
4 - 5 ek
mogyorókrém
[caption id="attachment_12158019" align="aligncenter" width="853"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd 1-2 perc után folyamatos keverés mellett, kanalanként hozzáadjuk a porcukrot. Legalább 4-5 percig  keverjük, közepes vagy akár nagyobb fokozaton. Amikor már elég sűrű a hab, hozzákeverjük a sót és az ecetet is. A mogyorókrémet mikrohullámú sütőben 20-30 másodpercig melegítjük, hogy folyékonyabb állagú legyen, majd pár laza mozdulattal a habhoz keverjük, de épp csak annyira hogy a habcsók fehér színe még márványosan látszódjon. Egy evőkanállal, sütőpapírral bélelt tespibe rakunk 14 halmot és 135 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órán át szárítjuk a habcsókokat, majd lekapcsoljuk a sütőt, egy fakanállal kitámasztjuk az ajtaját és a sütőben hagyjuk kihűlni a habcsókokat.

Ha tetszett a legelegánsabb mogyorókrémes habcsók receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept